Klart for tunnelfest

Fredag 15. august er det offisiell åpning av den 7,5 kilometer lange Oppdølsstrandtunnelen på riksveg 70 i Sunndal kommune. Det er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som kutter snora.

Fredag 15. august åpner Oppdølsstrandtunnelen og erstatter den rasutsatte strekninga på riksveg 70.
Fredag 15. august åpner Oppdølsstrandtunnelen og erstatter den rasutsatte strekninga på riksveg 70. Foto: Foto: Reidun Øverland
Publisert Oppdatert
Oppdølsstrandtunnelen åpner for ordinær trafikk etter at arrangementet i Sandvika er ferdig og tunnelen er ryddet, mellom kl. 1800 og 1900.
Oppdølsstrandtunnelen åpner for ordinær trafikk etter at arrangementet i Sandvika er ferdig og tunnelen er ryddet, mellom kl. 1800 og 1900. Foto: Foto: Reidun Øverland

Markeringa foregår ved tverrsalget inne i tunnelen fra kl. 1500. I tillegg til snorkuttinga blir det taler, samt kulturelle innslag ved Sunndal Musikkforening, Eirin Nordvik og Yvonne Senn.

- Når snora er kutta, går vi gjennom tverrslaget og ut i Sandvika. Her blir det mer underholdning, taler og grillmat, kaffe og kaker til alle frammøtte, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten i Statens vegvesen.

Det blir tunnelvandring fra Sunndalsøra (2,5 km) og Modalan (5 km) fra kl. 1300 for de som ønsker å gå inn til tverrslaget. Det er også mulighet til busstransport inn tunnelen. Etter at folkefesten er over i Sandvika, er det satt opp busstransport fra tverrslaget inne i tunnelen og ut til Modalan/Ålvundeid og Sunndalsøra. Det blir parkering ved Oppdølsstrandtunnelen på Sunndalsøra og ved grendahuset på Ålvundeid.

I forbindelse med arrangementet kan det bli mindre trafikkhindringer ved Oppdølsstrandtunnelen.

Oppdølsstrandtunnelen åpner for ordinær trafikk etter at arrangementet i Sandvika er ferdig og tunnelen er ryddet, mellom kl. 1800 og 1900.

I tillegg til den 7,5 meter lange Oppdølsstrandtunnelen er det bygd totalt 2 000 meter ny riksveg, 1 500 i Modalan (på Oppdølssida) og 500 meter på Sunndalsøra. Det er til sammen bygd 800 meter sideveger. Det er også bygd 1 750 meter gang- og sykkelveger, 1 250 meter i Modalan og 500 meter på Sunndalsøra.

Prosjektleder Per Bjørn Gjelsten inviterer til tunnelåpning fredag 15. august 2014.
Prosjektleder Per Bjørn Gjelsten inviterer til tunnelåpning fredag 15. august 2014. Foto: Foto: Reidun Øverland