Knutsen Maskin AS skal selge Snorkel

Knutsen Maskin AS er blitt ny importør og forhandler av arbeidsplattformer og lifter fra Snorkel.

Thor Nordahl, adm. direktør i Knutsen Maskin AS, ser frem til samarbeidet med Snorkel, en av verdens største produsenter av arbeidsplattformer.

Thor Nordahl, adm. direktør i Knutsen Maskin AS, ser frem til samarbeidet med Snorkel, en av verdens største produsenter av arbeidsplattformer.

Publisert Oppdatert

I 2007 kjøpte britiske Tanfield Group, eierne av UpRight Powered Access, amerikanske Snorkel og forente dermed de to eldste selskapene i verden innen produksjon av arbeidsplattformer. UpRights historie strekker seg helt tilbake til 1946, da amerikanske Wally Johnson fra Berkeley, California, egenhendig skapte det som senere ble en hel industri innen lifter og arbeidsplattformer. Snorkel ble etablert i St. Joseph, Missouri, i 1958 og var helt i starten mest kjent for sine revolusjonerende lift-løsninger for brann- og redningstjenester. Fra 2007 og helt frem til i vår har Snorkel og UpRight levd side om side, Snorkel i Nord- og Sør-Amerika, samt Australia og Asia, UpRight i resten av verden.

Kun Snorkel

I forbindelse med maskinutstillingen Bauma i München i april kom nyheten om at hele rangen av arbeidsplattformer under merkenavnene UpRight og Snorkel heretter skulle markedsføres kun som Snorkel. Fra og med 31. august i år er denne prosessen fullført, ifølge Snorkels hjemmeside.

Selskapet Instant Norge har tidligere har tidligere vært distributør av UpRight.

Den nye avtalen betyr at det er Knutsen Maskin AS som er den nye samarbeidspartneren til Snorkel, både på salgs- og servicesiden.

Passet bra

- Vi ble kontaktet av Snorkel som ønsket en ny distributør i Norge og fant ut at dette passet bra med det vi ellers driver på med. I tillegg til å være importør av Tadano Faun i Norge og Sverige har vi daglig service og vedlikehold av lifter hos oss, blant annet for utleieselskapet Cramo. Avtalen med Snorkel gjør at vi nå også har et produkt å tilby ved siden av servicebiten. Vi ser frem til dette samarbeidet, sier adm. direktør i Knutsen Maskin, Thor Nordahl.

Tadano-forhandler

Knutsen Maskin AS har drevet med kraner og lifter i mer enn 60 år og har vært forhandler for Tadano siden 1970. Selskapet er etablert på Jessheim, like nord for Oslo lufthavn Gardermoen og har for tiden rundt 25 ansatte, fordelt på service, delelager og salg. - Vi er egentlig ett komplett maskinfirma, sier Thor Nordahl.

Produktstøtte

Ramesh Lal, Snorkels distriktssjef for Skandinavia og Tyskland, sier i en pressemelding at avtalen med Knutsen Maskin vil styrke selskapets fra før av utmerkede serviceposisjon i Skandinavia. - Det høye nivået på produktstøtte vi nå har fått vil være en viktig verdi for oss når vi nå forsøker å slå igjennom hos de største utleieselskapene i Norden.

Bildet: Thor Nordahl, adm. direktør i Knutsen Maskin AS, ser frem til samarbeidet med Snorkel, en av verdens største produsenter av arbeidsplattformer.