Kongelig besøk hos JCB

Det er ikke ofte vi i tungt.no kan bringe nyheter med kongelig tilsnitt. Godt da at vi har JCB i England.

Prins William

Prins William

Publisert Oppdatert

JCB er ikke helt som andre maskinprodusenter. Det er klasse og stil over selskapet.

År om år om annet får bedriften representanter for den engelske kongefamilien på besøk. Da Dronning Elisabeth og Prins Philip feiret sølvbryllup for noen år tilbake, var de på et kort fabrikkbesøk.

Nylig besøkte Hans Kongelige Høyet, Prins William, selskapets hovedkontor i Staffordshire, England. Anledningen var markeringen av JCBs 750.000 maskin, en 3CX traktorgraver. Det kongelige besøket ble satt ekstra stor pris på fordi det kommer i en tøff tid, både for JCB, de ansatte i selskapet og for britisk industri som helhet.

Den engelske arveprinsen, eldste sønn til Prins Charles og avdøde Lady Diana, fikk i følge en pressemelding fra JCB en overveldende mottagelse. Elever fra tre lokale skoler stilte opp med flagg og jubelrop da prinsen kom til sitt første besøk hos JCB noensinne.

Etter den varme velkomsten fikk prinsen hilse på JCBs styreformann, Sir Anthony Bamford, sønnen Jo Bamford, datteren Alice Bamford, adm. direktør i JCB, Matthew Taylor, og sjefen for traktorgraverdivisjonen. Paul Grys. Før rundturen i fabrikken ble prinsen vist JCBs aller første produkt, en jordbrukstilhenger med skrutipp, laget av JCBs grunnlegger, Joseph Cyril Bamford, for 63 år siden - i 1946.

Deretter ble den kongelige gjesten vist JCBs High Mobility Engineering Excavator (HMEE), JCBs høyhastighets og høyteknologiske traktorgraver. I 2008 kjøpte den britiske hæren traktorgravere for 7 millioner pund (rundt 70 millioner kroner) ment for oppdrag i Afghanistan. JCB er verdens ledende produsent av traktorgravere, og HMEE er verdens raskeste traktorgraver med en fart på opp til 60 mph (100 kmh) på fast dekke og i åpent landskap.

Etter fabrikkbesøket fikk prinsen ta plass bak spakene på JCBs produkt nummer 750.000.