Kjære jeg krympet hjullasteren:

Krymper Volvo-hjullasteren til en Lego-leke

Du har sett på TV hvordan de lager megafabrikker og gigantiske maskiner, her viser Lego-teknikerne hvordan en L350F blir til en miniatyr modell.

Lego har i år krympet Volvos største hjullaster, L350F. Det endte opp med å bli en av Legos største modeller også.

Lego har i år krympet Volvos største hjullaster, L350F. Det endte opp med å bli en av Legos største modeller også. Foto: é VolvoCE AA All Rights Reserved

Publisert Oppdatert

Med 1600 individuelle stykker og det største enkeltelementet noensinne laget for Lego, kan den fjernstyrte Volvo L350F løfte mer enn 1kg i skuffa og kjøre over utfordrende terreng dag inn og dag ut, akkurat som den virkelige, i følge Lego.

LEGOs hands-on forskning

Filmen handler om utviklingsteamet bak LEGO Technics største maskin for 2014.

Utviklernes lidenskap for å få deres nyeste modell så nær en den virkelige maskinen som mulig, gjorde at de tok turen til Volvo CE med en prototype for å møte ledelsen.

Prøvekjørte

Lego Technics, Niels Henrik Horsted, leder for markedsføring og designsjef, Jeppe Juul Jensen, gjennomfører hands-on forskning og fikk til slutt prøve seg i en L350F selv.

Bytte av oljefilter

- Vi prøvde å gjøre det så realistisk som mulig, slik at den kjører, styrer og løfter lasten akkurat som the real thing. Du kan også fjerne oljefilter, radiator-døren svinger ut, stemplene beveger seg og motoren er malt grønt, akkurat som i virkeligheten, forklarer Jensen.