Lang kamp om kontrakt på E18

Det har gått åtte uker siden anbudsfrist. Kontrakten gikk til Skanska, men Askim Entreprenør har sendt klage. Dermed er kampen om kontrakten ennå ikke avgjort.

Nå er nok en dansk entreprenør i knipe.

Nå er nok en dansk entreprenør i knipe.

Publisert Oppdatert

Striden gjelder arbeid på ny E 18 mellom Glomma og Krosby i Askim kommune. Strekningen inngår i den 8 km lange fire-feltsvegen mellom Knapstad og Krosby som skal erstatte dagens to-feltsveg. Oppdraget omfatter blant annet innredning, sikring og montasje av elektriske installasjoner i Romsåsen tunnel, som er råsprengt i en tidligere entreprise. Skanskas tilbud var 236,4 millioner kroner.

Skanskas anbud lå 4 millioner kroner over Askim Entreprenør, men Vegvesenet mener sistnevnte firma ikke har nødvendig kompetanse til å utføre jobben.

Det er naturlig nok ikke Askim Entreprenør enig i. - Vi har utført liknende arbeid tidligere, forteller daglig leder Jørn Tore Måleng til Våre veger. -Nå skal vi først avvente svar fra Vegvesenet, så vil vi deretter vurdere evt. klageinstanser. Det er helt klart at vi vil forfølge saken, avslutter han.