Lanserer ny utleieportal

Entreprenøren Ola P. Skogen i Vågå er mannen bak og initiativtaker til Anleggsmaskinsentralen og internettportalen www.anmas.no. Målet er å utnytte maskinparken på en bedre og mer effektiv måte.

Vågværen Ola P. Skogen er daglig leder i Skogen Entreprenør AS. I flere å har han jobbet med Anleggsmaskinsentralen og den nye internettportalen. Foto: Tom Erik Solstad / Fjuken

Vågværen Ola P. Skogen er daglig leder i Skogen Entreprenør AS. I flere å har han jobbet med Anleggsmaskinsentralen og den nye internettportalen. Foto: Tom Erik Solstad / Fjuken

Publisert Oppdatert

En halv million kroner i utviklingskostnader og flere år med idéutvikling ligger bak Anleggsmaskinsentralen, som har sitt utgangspunkt i Nord- og Midt-Gudbrandsdalen, men som er tenkt å være et nasjonalt tilbud.

Skogen er daglig leder i Skogen Entreprenør AS. -Anleggsmaskinsentralen skal formidle maskiner og utstyr som meldes tilgjengelig for utleie. Her kan bedrifter og personer både leie ut, og leie utstyr. I første omgang satser vi på anleggs- og landbruksutstyr, sier Skogen,

Mer effektivt

Ved å leie ut maskiner og utstyr via www.anmas.no, benyttes eksisterende maskinpark på en bedre og mer effektiv måte. Aktørene unngår å kjøpe utstyr som kanskje bare skal brukes nå og da.

- Vi erfarer at en del maskiner og utstyr bare benyttes sporadisk. Ved hjelp av anmas kan dette bli en ressurs for andre, når det ikke benyttes av bedriften/aktøren selv. På denne måten kan bedriftene være mer effektive, og i tillegg få økt inntjening, uttaler Ola P. Skogen.

Mindre dødtid

Effektivisering i bedrifter bør komme til uttrykk gjennom mindre dødtid for både personell og maskiner/utstyr. I første omgang tenker Ola P. Skogen på entreprenører og andre i Nord- og Midt-Gudbrandsdalen som kan få bedre utnyttelse av maskiner og utstyr gjennom utleie til avtalt tid og pris.

Men teknisk er det ingen begrensninger for hvor maskiner kan leies ut eller leies. Det kan like gjerne gjelde en maskin i Tromsø eller i Trondheim.

Skogen har utviklet Anleggsmaskinsentralen og den tekniske løsningn i samarbeid med prosjektleder Bente S. Kvamme i Athene Prosjektledelse.

Det inkluderer blant annet at maskineier mottar SMS så snart en forespørsel om leie er sendt via anmas.no. - På denne måten sikrer vi at eiere av maskiner får beskjed uansett om de befinner seg på jobb i gravemaskinen eller på kontoret, sier Skogen.

Muligheter

Både bedrifter og personer kan leie fra www.anmas.no. Utleiere er maskinentreprenører og landbruksaktører, og andre som har produkter som de ønsker å leie ut. Skogen røper at det etter hvert kan tilbys andre beslektede tjenester for bransjen, for eksempel å formidle salg av overskuddsmateriell fra bygge- og anleggsprosjekt.

I tillegg til at Anleggsmaskinsentralen bør bli et viktig verktøy blant aktører i Nord- og Midt-Gudbrandsdalen, har det et nasjonalt potensial. - Vi ser store muligheter i denne løsningen og flere aktører har allerede signalisert at de ønsker å leie ut maskiner og utstyr gjennom Anleggsmaskinsentralen, sier Ola P. Skogen.