Lanserer spesialtransporthenger

I forbindelse med årets Bauma vil Scheuerle lansere deres nyeste tilhengerkonsept – InterCombi PB. Nyheten består blant annet av at spesialtransporthengeren er utstyrt med egne drivaksler og PowerPack Unit (PPU).

Publisert Oppdatert

Ved første øyekast ser den nye InterCombi PB ut som en standard plattform-henger i Combi-serien fra Scheuerle. Den har samme høyde, bredde og har like koblinger, men den skiller seg ut ved å være utstyrt med drivaksler og kan utstyres med en egen drivkraftkilde - PPU. InterCombi PB kan brukes som egen selvgående enhet, eller koblet sammen med andre plattform-hengere i InterCombi-serien.

Den nye spesialtransporthengeren er konstruert for tungtransport i områder hvor det er mye opp- og nedkjøringer. Selskapet trekker frem transport av komponenter til vindmøller som et eksempel på hva hengeren kan brukes til. Ofte skal disse utplasseres på steder hvor det er så som så med veistandarden. Det er her InterCombi PB kommer til sin rett. Ved å koble på PPU-enheten til InterCombi PB kan man klare seg uten en kraftig trekkvogn til å dra hengeren.

Når PPU-enheten er utkoblet kan hengeren benyttes i hastigheter opp til 80 km/t. Hengerens chassis er konstruert for å gi god stabilitet, akslene skal kunne kompensere for høydeforskjeller +/- 325 mm. InterCombi PB er også konstruert for bruk til intern transport på fabrikkområder. Ved å koble til PPU-enheten kan hengeren brukes som en egen transportenhet uten bruk av trekkvogn. Via en styreenhet kontrolleres hengerens fremdrift, hydraulisk styring og løft- og senkefunksjon.