Conexpo:

Leica med verdenspremiere på Conexpo

Ny teknologi gjør Leica iCON gps 80 enkel å bruke og den har innebygd GSM-modem.

Petter Skaare hos Leica Geosystems AS/Scanlaser med den nye iCON gps 80 GNSS-mottakeren.

Petter Skaare hos Leica Geosystems AS/Scanlaser med den nye iCON gps 80 GNSS-mottakeren.

Publisert Oppdatert
Den nye GNSS-mottakeren har blant annet innebygd GSM-modem.

Den nye GNSS-mottakeren har blant annet innebygd GSM-modem.

Leica iCON gps 80 er en ny GNSS-mottaker spesielt utviklet for å øke den generelle posisjoneringsytelsen til en rekke anleggsmaskiner. Enheten skal kommunisere sømløst med alle iControl-løsninger på anlegget og er en integrert del av Leicas programvare for maskinstyring.

- iCON gps 80 har innebygd GSM-modem og mulighet til å montere på radio. iCON gps 80 har verdenslansering her på Conexpo og vi har faktisk allerede solgt 20 systemer med den nye gps'en, sier Petter Skaare hos Leica Geosystems AS/Scanlaser. Han forteller at den nye modellen med sin gode brukervennlighet, nye løsninger og den nye Leica xRTK-teknologien, er et produkt de virkelig kan være stolte av. Noe av endringene er at nå trenger man kun to små antenner.

- Der vi før brukte powerbox, powerantenne og en Mna-antenne, brukes iCON gps 80 med to små GNA60 GNSS-antenner, sier Skaare.

Den skal være lettere å bruke enn tidligere modeller, blant annet kan nå alt styres fra skjermen i maskinen.

Den nye GNSS-mottakeren har gått i test i Norge og Sverige en god stund og i følge Skaare har tilbakemeldingene vært veldig positive, blant annet hoder den "fix" mye bedre enn tidligere systemer.