Leverer 600 000 kubikkmeter med stein til Grillstadfjæra

Store deler av den nye Strindheimtunnelen i Trondheim blir drevet gjennom fjell, og dermed sitter Statens vegvesen igjen med store mengder stein. Nå har de bestemt hvor de skal gjøre av den. Den skal nemlig brukes til å bygge ny småbåthavn i Grillstadfjæra i Trondheim.

Publisert Oppdatert

- Dette er en god løsning for oss. Vi har stein vi må bli kvitt, og det er bra at vi nå slipper å kjøre steinen mer enn to kilometer før den blir trygt deponert. I tillegg så blir den brukt til et formål som er positivt for nærmiljøet, nemlig en småbåthavn, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen.

Statens vegvesen tar det de selv trenger av steinen og bruker det til å bygge veg, men mesteparten egner seg bare som fyllmasser. Det er denne steinen som nå skal brukes i Grillstadfjæra.

Får bygd båtplassene raskere

Prosjektleder for E6 Trondheim-Stjørdal Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen, Bjørn Ekle stabsjef for byutvikling i Trondheim kommune og grunneier og tiltakshaver Anton Jenssen fra Grilstad møttes i går for å signere avtalen.

Det er ikke bare Statens vegvesen som er glad for avtalen. Alle partene ser på dette som en vinn/vinn-situasjon. Grunneier Anton Jenssen er glad for å få kjøpt stein til å bygge ut småbåthavna han har planlagt og skal bygge i samarbeid med Trondheim kommune. Kommunen er i tillegg sammen med Trondheim havn glad for å få på plass sårt tiltrengte båtplasser.

- Jeg er veldig glad for at vi nå kommer i gang så raskt. Vi kunne ha måttet vente i 10-15 år før alt var ferdig bygd ut fordi vi måtte fått litt stein fra her og der. Men nå får vi det til på 2-3 år, sier Anton Jenssen.