23948sdkhjf

Volvo-graver i Gull:: Fikk ikke gullklokke, men en Volvo EC300EL i gull

«40 år med maskiner fra Leif»

Hva som skal til for at et forhold varer i 40 år, får forbli usagt her, men i hvert fall er det verdt en graver i gull for å markere at den samme maskinselgeren har hatt et godt forhold til den samme entreprenøren siden 1977.

Et av høydepunktene under MEFA-messa i Trondheim var avdukingen av Vatn Maskinstasjons nylige innkjøp. En Volvo EC300EL foliert i gull var skjult under geoduk, og under avdukingen var Volvos stand full av nysgjerrige gjester.

Skult og Foliert hos konkurrenten

Det hele var en overraskelse for innehaver og styreleder, Gudmund Ole Vatn. For å klare å dekorere en så stor maskin i skjul hadde Volvo Maskin laget en skrøne om at det var funnet «spon i olja» og derfor måtte maskinen fraktes tilbake til Mastemyr for sjekk.

I virkeligheten ble den fraktet til konkurrent og samarbeidspartner Mikkelsen Maskins verksted i Surnadal. Her ble maskinen foliert i skjul av firmaet EB Video AS. Bjørnar Vatn vil benytte anledningen til å takke både Mikkelsen Maskin, Volvo Maskin og EB Video for godt samarbeid om skrønehistorie, foliering og maskinlevering.

Ford i 1977

Det skal ha begynt med en Ford H45 i 1977, det var den første maskinen Leif Hegstad solgte til firmaet, forteller markedssjef i Volvo Maskin, David Kristianslund, over høyttaleranlegget. 17 biler og maskiner med Volvo-logo på står i står nå i Vatn Maskinstasjons stall. Bjørnar Vatn er ikke helt sikker, det kan ha vært en annen maskin også. Han er derimot helt sikker på er at Leif Hegstad har vært med hele veien siden den gang. Volvo-selgeren har en historie med Ford, Kobelco, Åkerman og så Volvo.

Vatn Maskinstasjon

Vatn Maskinstasjon har 16 ansatte pluss noen innleide. I maskinstallen står det blant annet 4 Cat, 1 Hitachi, 2 Kubota, 17 Volvo og en del annet. Det er snakk om maskiner fra 1000 kilo til 50 tonn. De har flest oppdrag på Nord Møre men tar oppdrag i hele landet forklarer Bjørnar. Det går i veiprosjekter for Statens vegvesen, andre anbudsjobber, vintervedlikehold, kommunale oppdrag, boligfelt, kraftverk og ue for riksentreprenører som Veidekke og AF Gruppen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111