Løste gruskrangel med øks

Publisert Oppdatert

En 54 år gammel Øksnesværing er bøtelagt med 8.000 kroner etter at en diskusjon om et lass grus gikk over styr, sier Vesterålen Online.

Hendelsen skjedde 29. mai, etter at 54-åringen hadde fått levert et lass grus til egen oppkjørsel av en lokal entreprenør. Han betalte sjåføren kontant, men så oppsto det diskusjon om hvorvidt det var avtalt betaling også for frakten eller om denne var inkludert i prisen.

Vesterålen Tingrett oppsummerer at diskusjonen endte med at partene hevet handelen. Men grusen var allerede tømt av bilen, og entreprenøren sa seg villig til å komme tilbake med maskin senere og hente grusen.

Etter å ha vært på telefon med entreprenøren klatret 54-åringen opp i styrhuset til sjåføren for å fysisk ta tilbake pengene han hadde gitt ham. Det fremstår for retten noe uklart hvem som her gjorde hva, men det ble et basketak i førerhytta som endte med at 54-åringen ble dyttet ut slik at han falt på bakken, sier vo.no.

54-åringen gikk da og hentet ei øks. Med baksida av øksa slo han sjåføren over armen. Sjåføren holdt armen i vinduskarmen på bilen, og fikk et kraftig blåmerke etter slaget.

Dagen etter var 54-åringen i kontakt med entreprenøren, og ga ikke uttrykk for anger i det hele tatt. Tvert om sa han at han var irritert over at han ikke traff med egga på øksa.

Selv om det er anvendt et farlig redskap, oppsummerer retten hendelsen som en legemsfornærmelse. Slike saker avgjøres etter straffeloven med bøter, og retten mener 8.000 i bot er en passene reaksjon.