Lover 10.000 i dusør etter postkassesprenging

Publisert Oppdatert

Maskinentreprenør Ernst Grindheim fra Etne i Hordaland har det siste året anmeldt postkassesprenging to ganger, ifølge NRK som siterer lokalavisen Grannar.

Etter en sprenging natt til tirsdag er han kraftig lei av at politiet ikke oppklarer sakene, og utlover 10.000 kroner i dusør til den som kan gi ham opplysninger slik at saken blir oppklart.

Grindheim frykter viktige papirer kan gå tapt. For et drøyt år siden, rundt konfirmasjonstider, ifølge entreprenøren, fikk han også postkassen ødelagt.

Sensitiv informasjon

- I fjor så jeg flere dokumenter med kontonummer, personnummer og annen sensitiv informasjon ligge spredt utover veien. Det kan bli alvorlig dersom dette havner i feil hender, sier han til avisen.

Han tror det er voksne mennesker som står bak, siden han antar sprengstoffet er kraftige kinaputter som ikke er lett tilgjengelige.

- Har ingen grunn

Ifølge Grannar ble en gjeng unge menn tatt for slikt hærverk i februar i år.

Saken er registrert i loggen til Haugaland og Sunnhordland politiditrikt, men politiet i bygda kan ikke love at etterforskningen prioriteres høyt.

- Ofte har de som gjør det ingen spesiell grunn, bortsett fra at de synes det er kjekt, sier politibetjent Vidar Haraldseid til Grannar.