Lover fortsatt dusør

Harry Lian i Lian Scandinavia har ikke gitt opp jakten på sorteringsskuffene som ble stjålet fra Vinterbro for snart nøyaktig ett år siden.

Sorteringsskuffe Rotomaster

Sorteringsskuffe Rotomaster

Publisert Oppdatert

Det var natt til lørdag 19. April i fjor at frekke tyver stakk av med 8-9 blå Rotomaster sorteringsskuffer som sto utenfor selskapets hovedkvarter på Vinterbro i Ås kommune utenfor Oslo. Selv om politiet var tidlig på åstedet og sikret seg gode spor, er det fortsatt et mysterium hvor sorteringsskuffene tok veien. Harry Lian var raskt ute og lovet en ny sorteringsskuff av samme type (BV 14 eller BV15) til den eller de som kom med opplysninger som førte til at skuffene kom tilbake til sin rettmessige eier, men til nå har ikke dette hjulpet.

Dusøren står ved lag. Jeg har ikke gitt opp håpet. Jeg tror skuffene fortsatt befinner seg her i landet. Det skal ganske mye til å få fraktet så mange skuffer på en lastebil over grensene uten at det blir oppdaget, mener Harry Lian.

Han tror tyveriet ble utført av østeuropeere, men at det kan ha stått andre oppdragsgivere bak. Uansett har Lian varslet gjennom så mange kanaler, blant annet Mascus - som selger brukt og nytt utstyr i flere europeiske land - at han tror tyvene fortsatt anser skuffene som "hete".

Derfor har heller ikke Lian tenkt å gi seg med det første. Lian fikk forsikringsoppgjør etter tyveriet, men mye av tapet måtte han dekke selv. Verdier for 800.000 kroner ble stjålet.