M3 anlegg stiller opp for kreftsyke barn

Ansatte og ledelse i M3 Anlegg gir 124.000 kroner til Støtteforeningen for Kreftsyke barn i Nordland - etter at de tilfeldigvis møtte dem på Kiel-ferga.

Publisert Oppdatert

I tillegg stiller selskapet opp på en aktivitetsdag i juni. Her får kreftsyke barn lov til å kjøre gravemaskiner, dumpere og andre anleggsmaskiner sammen med selskapets ansatte. Det er avisa Nordland som skriver dette.

Det hele skjedde så å si på sparket. Fra før hadde daglig leder Lasse Nilsen brukt 500.000 kroner på å gi 94 ansatte, samboere og ektefeller en weekendtur til Tyskland. Fredag gikk de om bord i ferga i Oslo. Tilfeldigvis avholdt Foreningen for Kreftsyke Barn landsmøte om bord.

- I foreningen var det ei jeg kjente. Jeg spurte hva de gjorde, og etter hvert fikk jeg også vite hva foreningen sto for, forteller Lasse Nilsen. Dermed trommet han sammen til ledermøte og møte med de ansatte. Samtlige ansatte og ledelse ble enige om at selskapet skulle gi en engangssum på 100.000 kroner til nordlandsavdelingen av foreningen. I tillegg gir 100 ansatte 10 kroner hver måned. Noe som utgjør 12.000 kroner. Pluss at selskapet bidrar med 10 kroner for hver av de ansatte. 124.000 kroner blir dermed den totale summen.

Dagen etter entret Lasse Nilsen talerstolen under landsmøtet. Overfor 46 delegater fortalte han hva de ville bidra med, uten noe som helst forvarsel.

Reaksjonene var alt fra spontan applaus, til jubel og tårer.