Målselv- Klondyke

Publisert Oppdatert

2007 var et meget godt år for målselventreprenørene. Det har vært klondyketider og de fire store entreprenørene i Målselv omsatte i fjor for 316 millioner kroner. Resultatgraden viser at selskapene også hadde god inntjening, skriver Nye Troms.

Resultatgrad er målingen på hvor mye en bedrift tjener for hver hundrelapp som investeres.

Målselv Maskin AS toppet i 2007 «som vanlig» lista lista med 18,4 prosent og tjente dermed oppimot en tjuekron-ing for hver hundrings som ble puttet inn i drifta. Dette er en liten økning fra året før.

Brødrene Kill gjorde det også godt med 12 prosent (3 prosent opp), mens Ole Nordmo & sønn kunne notere en radikal bedring og gikk fra å tape en femmer per hundrelapp i 2006 til å tjene en tier i 2007. Storegga Entreprenør klarte i 2007 å snu minus til pluss i regnskapet og oppnådde en resultatgrad på 1,7 prosent, som isolert sett nesten er på linje «å bytte penger», men generelt er et tegn på at man har kommet over kneika og er på vei opp.

Storegga Betong, som er en del av Storegga-konsernet, har lenge levert gode tall, og hadde i 2007 en resultatgrad på 11,7 prosent.

Soliditet

Nøkkeltallsanalysen inneholder også begrepet «soliditet» Dette viser hvor mye av bedriftens samlede kapital (aktive) som er egne, og ikke lånte penger. Over 30 prosent er bra, er tallet under 20 prosent, er bedriften under kravet som bankene stiller og eventuelle varsellamper bør begynne å blinke. Målselv Maskin som i fjor omsatte for 137,8 millioner og noterte et resultat på 28,7 millioner, øker soliditeten til 61,5 prosent. Brødrene Kill står også rimelig fjellstøtt med 48,3 prosent. Det samme gjør Storegga Betong med 41,1 prosent. Nordmo & Sønn har i 2007 også bra soliditet med 32,3, mens Storegga Entreprenør lå litt under den magiske grensen med 16,2 prosent.