23948sdkhjf

IAA:: MAN viser hybrid med VW-motor

MAN viser tung pluginhybrid med VW-motor på IAA

På IAA messen i Tyskland i september kan man se de nye MAN-modellene med Euro 6 motorer, i både busser og lastebiler.

I tillegg skal MAN vise Efficient Line og hele rekken av lastebiler fra TGL, via TGM og TGS opp til TGX med oppdatert nytt design. De vil også lansere sin nye logo hvor løven er en separert fra MAN-bokstavene.

Metropolis

En oppsiktsvekkende nyhet er også deres nye miljøprosjekt som er døpt Metropolis. En tung pluginhybrid lastebil basert på deres TGS-modell.

Den lades ved hjelp av en normal stikkontakt og strømmen lagres i et llitium-ion batteri som er plassert under førerhuset.

Ideen er at biler som dette skal kjøre helt utslippsfritt i bysonene og nærmest støyfritt.

Man forventer at de fleste land vil innføre utslippsfrie soner i byer i nær fremtid. Dette prosjektet skal gjøre MAN forberedt på fremtiden.

VW-motor

Noe oppsiktsvekkende er det også at dieselmotoren som genererer ekstra kraft for å forlenge rekkeveidden, kommer fra VolksWagen-konsernet.

På slutten av året skal MAN Metropolis ut på en toåring felttest og vil da gå som et renovasjonskjøretøy.

TGS 6x2

Basert på en MAN TGS 6x2-4 får den kraft fra en elektrisk motor som gir 203 kW og driver lastebilens bakhjul via en to-trinns automatisk gearkasse.

Sparsom

Enheter som servostyring, kompressor og hydraulisk pumpe samt air-condition-systemet er også operert elektrisk og behovstyrt via energi-management system. På denne måten skal den være sparsom med energiforbruket. En fargeskjerm i cockpiten informerer føreren om de aktuelle energi parametere, slik som energigjenvinning, batteristatus og ladning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11