23948sdkhjf

MaskinExpo 2013:: Mange nyheter, men færre besøkende

22. til 24. mai ble årets MaskinExpo arrangert. Det ble en messe med mange nyheter, stor omsetning, men betydelig nedgang i antall besøkende.

Det var i år 40 år siden MaskinExpo ble arrangert for første gang. Siden 1983 har messen vokst seg stadig større. Den gang var det ca. 50 utstillere og et veldig beskjedent antall besøkende. I 2011 ble det satt publikumsrekord med 32.000 besøkende. I fjor ble messa for første gang arrangert på det nye området, STOXA (Stockholm Outdoor Exhibition Area), ikke langt fra Arlanda flyplass, og det ble satt rekord i utstillerareal.

Tregt marked

Dessverre for arrangøren ble det ingen rekorder i år. Flere av de store maskinforhandlerne, blant annet Caterpillar og Volvo, glimret med sitt fravær. I følge kilder vi pratet med, skyldes dette at de synes det blir for ofte med en slik stor messe hvert eneste år. I tillegg er det svenske anleggsmarkedet vesentlig tregere enn det norske.

Til tross for "kun" vel 19.000 besøkende har årets utstillere meldt tilbake til arrangøren om godt salg. Med over 100 nyheter på det 100.000 kvadratmeter store messeområdet, er det i følge arrangøren satt omsetningsrekord de tre messedagene.

Nordmenn

MaskinExpo er i utgangpunktet en svensk messe, men flere nordmenn hadde tatt turen til messa. Vi pratet blant annet med representanter fra Fredheim Maskin (Keestrack), Sigurd Stave Maskin (Falköping) og S. Risa. Både Fredheim Maskin og S. Risa hadde egne stands og har deltatt som utstillere på messa i mange år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063