23948sdkhjf

Maskinleverandørene over krisen

Oppgang på 21 prosent i første halvår. Godt gravemaskinsalg og asfaltbransjen i siget.

Maskingrossisternes Forening (MGF) leverer gode salgstall etter seks måneder av 2011. Så langt i år har salget økt med 21 prosent, sammenlignet med første halvår 2010.

Salgstallene er bedre enn bransjen forventet ved årsskiftet. Da trodde de fleste på en økning på 10-15 prosent. Første kvartal ga også en pen stigning - på 18 prosent, men månedene april, mai og juni bekrefter den fine trenden. For 2. kvartal gikk salget opp med 23,7 prosent - sammenlignet med samme kvartal i fjor.

- Vi ser jo at bransjen har hatt et godt løft i år og at krisetiden er i ferd med å skli over for denne gang, sier adm. direktør i Maskingrossisternes Forening, Anita Helene Hall.

Asfalt-toppen

Særlig asfaltbransjen er i siget. Leveransene av valsetog, asfaltutleggere og asfaltvalser lå i 2. kvartal på et " all time high"-nivå - også hvis vi sammenligner med årene før finanskrisen. Økt fokus på dårlige asfaltdekker og veistandard kan være noe av årsaken til at bransjen nå investerer tungt i nytt utstyr.

Gravemaskiner

Når det gjelder den største produktgruppen, gravemaskiner på belter, viser tallene en svært pen økning i forhold til i fjor. I år ble det solgt og levert 362 enheter i 2. kvartal. I samme periode i fjor gikk det 230 beltegravere ut til norske maskinkunder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078