Entrep Maskinutleie:

Mecalac i utleieparken

Nordmenn leier som aldri før og utleieparken hos utleieselskapene utvides stadig med mer spesialutstyr. Entrep Maskinutleie AS er i så måte ikke noe unntak.

Spesiell utleiemaskin - Mecalac 8MCR. 8-tonneren leies ut med maskinfører.
Spesiell utleiemaskin - Mecalac 8MCR. 8-tonneren leies ut med maskinfører.
Publisert Oppdatert
Roy Nordhagen gjør ting på sin måte og er veldig godt fornøyd med å ha den litt spesielle maskinen i utleieparken.
Roy Nordhagen gjør ting på sin måte og er veldig godt fornøyd med å ha den litt spesielle maskinen i utleieparken.

Det er ikke så mange år siden at utleieparken hos utleieselskapene besto av lift, stilas og minigravere. Nå i dag kan man leie "alt" fra håndverktøy til 30-40 tonns gravemaskiner og rammestyrte dumpere. Mange har funnet ut at det å leie er bedre enn å eie og utleiebransjen har vært raske til å omstille seg. Dette gjelder i høy grad for Entrep Maskinutleie AS (EMU) i Oslo. Roy Nordhagen, daglig leder og eier, begynte med utleie i 2001, etter flere år i anleggsbransjen. Konseptet til EMU er at de leier ut maskiner med maskinførere. De leier også ut bare maskin og noen ganger bare maskinfører, men i hovedsak er det kombinasjonen fører og maskin som leies ut.

Fransk spesialitet

- Vi har konsentrert driften om å serve kunden litt annerledes enn et vanlig utleiefirma, sier Roy Nordhagen, da vi er på besøk i firmaets lokaler i Strømsveien på Alnabru. Selskapet har ca. 30 enheter i utleieparken, blant annet teleskoptrucker, lastebiler, lifter og gravemaskiner. Det er spesielt en av gravemaskinene i utleieparken som fanget vår oppmerksomhet. Inne i lokalet står nemlig en Mecalac 8MCR. På spørsmål på hvorfor dem har den franskproduserte Mecalac som utleiemaskin, svarer Nordhagen at han "falt" for maskinen da han oppdaget hvilke muligheter som ligger i en slik maskin.

- Mecalacen har veldig god rekkevidde, løfter høyt, beltehastigheten er 10 km/t og den er veldig kompakt og sterk, sier Nordhagen. Fra fabrikk veier Mecalac 8MCR i underkant av åtte tonn. Maskinen til EMU er utstyrt med OilQuick hurtigkoblingssystem og Indexator rototilt.

Det er ca. tre måneder siden maskinen ble anskaffet og erfaringene er så gode at EMU har bestilt to til - en 6-tonner og en 14-tonner.

- Vi liker å være litt utradisjonell, gjøre ting litt annerledes, sier han.