23948sdkhjf

Conexpo 2017:: Mecalacs verdenspremierer

Mecalac er ikke kjent for tradisjonelle løsninger, her er to utradisjonelle hjulgravere.

Mecalac introduserte prototypen av 15MWR under sist Bauma, den var så oppsiktsvekkende at vi valgte å pryde forsiden av AnleggsMagasinet Nr.4 2016 med den.

I stedet var det JCBs Hydradig som stjal showet i klassen hjulgravere den gangen.

Men nå er Mecalac klare med deres franske redefinisjon på hjulgraver. 15 MWR og 9 MWR fikk begge sin verdensdebut under Conexpo i Las Vegas. En slags førpremiere siden den offisielle debuten vil skje på deres hovedkvarter i Frankrike iden 16.mai.

Det er ikke avklart hva som blir Mecalacs skjebne i Norge enda.

Nytt konsept

15MWR står oppgitt med fra 14 til 15,3 tonn, 122 hestekrefter, 4,8 meters gravedybde og toppfart på 33 kilometer i timen.

9MWR på 8,3 til 8,7 tonn har 75 hestekrefter, toppfart på 40 kilometer i timen og gravedybde på 3,6 meter.

Maskinenes konsept er lavere tyngdepunkt, lettere tilgang til hytta, drivstofftank mellom hjula, firhjulsstyring og nye redesignet kontrollsystem.

USA-inntreden

I tillegg er dette Mecalacs første gang på USA-messa og de er startfasen med å gjøre inntreden i statene. I følge kommunikasjonsdirektør, Martine Mercier, har beltegraveren MCR allerede fått god mottagelse her. Terex solgte sine traktorgravere, smådumpere og kompakteringsvalser til Mecalac i desember 2016 og handelen er nå gjennomført. Disse skal også selges i USA med Mecalac-farger og logo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062