23948sdkhjf

Pewe Vest:: Med fulle ordrebøker i vest

I 2012 startet Pewe opp et eget avdelingskontor i Bergen som skulle serve Vestlandet.

- Arbeidene startet i desember og skal være ferdige for vår del i mai, forteller Jørn Leiren.

Sandviksbodene 78c, 79 og 80. Næringsbyggene som var fra 30-, 40- og 60-tallet ble brukt til kontorlokaler og produksjonslokaler. I mai skal Pewe være ferdige opprydningen på området og da skal byggingen starte av det som blir nye kontorlokaler for Lerøy Seafood Group ASA. Lerøy er byggherre mens Artec er oppdragsgiver.

Cat, Cat og Volvo

Arbeidene startet i desember 2014 og bygget var opp til fem etasjer høyt. Dermed ble det Pewes Cat 330B langbom brukt flittig på de øverste etasjene. I tillegg har arbeidshestene bestått av en Cat 320D og Volvo EC300DL. Massene sorteres på anlegget og hentes med tippbil og i container.

Pewe Vest-Norge

Som anleggsleder og prosjektleder for Pewes kontor i Bergen holder Jørn oppsyn med flere prosjekter i Bergen, et på Sotra og et i Stavanger. Å kalle han en travel figur blir et understatement, men han synes det går greit. Særlig på grunna av selvstendige og flinke folk i maskinene og i firmaet generelt. Sammen med avdelingsleder vest, Svein Egil Dagsland, utgjør de to «Bergens-kontoret» hvor de styrer det Pewe kaller for Vest-Norge. Oppdragene er strødd utover hele Vestlandet og det er god tilgang på riveprosjekter får vi vite.

Respons

For da Pewe startet opp denne avdelingen i juni i 2012 var det for å skape et fotfeste på Vestlandet. Dagsland husker at det var knyttet stor spenning til hvordan markedet skulle reagere på en aktør som ønsket å gjøre kun rivearbeidene for andre entreprenører.

Alle de store entreprenørene er på kundelisten deres, nå også her på Vestlandet. Vassbakk & Stol, NCC, Skanska, Veidekke, Hent, Jernbaneverket, kommunene og forsvarsbygg, blir nevnt i forbifarten. De to nøkkelpersonene for Vestlandet styrer i snitt 15 mann som pendler til prosjektene til Pewes avdeling i vest.

Maskinressursene blir fordelt rundt i landet etter behov, så det er altså ikke en egen maskinpark for denne landsdelen.

Satser sterkere på vestlandet

Ikke tidsmessig nok

Norges største riveprosjekt

Rydder opp regjeringskvartalet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063