MegaWorld fra Elnesvågen

Snart vil bilder fra produksjonen av Doosan Moxy-dumpere fylle tv-skjermene over store deler av verden. Et tv-team fra Discovery Channel reiser rundt i Norge for å filme store maskiner og konstruksjoner.

Publisert Oppdatert

Opptakene hos Doosan Moxy blir en del av et times langt program fra Norge. Programmet skal inngå i programserien MegaWorld som viser forskjellige lands store konstruksjoner og produksjon av store maskiner.

MegaWorld er blant de mest sette på Discovery Channel. Så langt er blant annet opptak fra Canada, Sverige, Dubai, Australia og Tyskland blitt vist på kanalen.

Reportasjeteamet fra Discovery i Toronto i Canada, brukte første dagen til å filme dumperne i forskjellige situasjoner i testløypa på fabrikkområdet. I tillegg til dumperne hadde Rosendal Maskin AS sørget for at det også var Doosan beltegravere og hjullastere på området.

Onsdagen ble det filmet inne fra produksjonslinjen. Her måtte flere av de ansatte utføre sine arbeidsoppgaver med kameramann, lydmann og produsent rundt seg. Ikke helt som en vanlig dag på jobben, men helt sikkert morsomt å ha vært med på.

I følge produsent Mark Stevenson i Discovery Channel, vil det times lange programmet fra Norge bli brukt til å presentere seks-sju norske virksomheter.