Mählers flytter alt til Jämtland

Snøplogprodusenten AB Mählers & Söner flytter monteringsvirksomheten fra Edsbyn i Gävleborg til Rossön i Strömsund kommune i Jämtland.

snørydding vinter snø plog

snørydding vinter snø plog

Publisert Oppdatert

På slutten av forrige tiår (2000-tallet) slet AB Mähler & Söner med lønnsomheten og det har ført til flere effektiviseringstiltak. Blant annet har selskapet rendyrket sin virksomhet fra å lage snøploger fra "scratch" til ferdig produkt til å kjøpe alle komponenter utenfra og bare konsentrere seg om produktutvikling og montering.

Flyttingen er ifølge bedriftsledelsen et nytt skritt for økt effektivisering og økt utnyttelsesgrad av eksisterende virksomhet. - Vi har nådd et tak når det gjelder monteringskapasitet i Edsbyn og vi har svært gode ekspansjonsmuligheter i Rossön. Samordnet virksomhet gir betydelige kostnadsbesparelser, sier Hans Hanses, adm. direktør i Mähler & Söner, som er en del av det svenske Engcon-konsernet med hovedkontor nettopp i Strömsund.

Omorganiseringen og flyttingen fra Edsbyn til Rossön beregnes å være ferdig i månedskiftet mai/juni. Alle ansatte i Edsbyn tilbys jobb i Rossön.

AB Mähler & Söner er markedsleder i Sverige på veivedlikeholdsprodukter for lastebiler og traktorer. Produktsortimentet består i hovedsak av snøploger til lastebiler, traktorer og hjullastere, skuffer, pallegafler og kranarmer for hjullastere. AB Mählers & Söner ble etablert i 1895 i Hoting og har i dag hovedkontor i Rossön i nordre Jämtland. Selskapet har rundt 30 ansatte fordelt på Edsbyn og Rossön.

Norsk importør av snøploger fra AB Mählers & Söner er Uddeholm.