Michael er en av gutta

Han er toppsjef i NCC Roads og har fint kontor på Helsfyr i Oslo, men best trives Michael Malm (56) ute blant sine egne folk ute på veien.

Michael Malm er utdannet ingeniør, men er stoltest av å ha gått livets skole. Han stortrives ute blant gutta på veien.
Arkivfoto.

Michael Malm er utdannet ingeniør, men er stoltest av å ha gått livets skole. Han stortrives ute blant gutta på veien. Arkivfoto.

Publisert Oppdatert

AnleggsMagasinet fulgte adm. direktør i NCC Roads, Michael Malm (56) ut på jobb med ett av bedriftens mange arbeidslag på asfaltsiden. Vi møtte et asfaltlag fra Telemark på Barkåker i Vestfold.

Michael Malm ukependler fra Uddevalla har tatt på seg oppgaven med å gjøre NCCs vei-virksomhet i Norge mer lønnsom. Da må alle være med og dra lasset.

Michael vil gjerne høre synspunktene til gutta på denne jobben, som er en underentreprise for NCC Construction. - Vi er fire forretningsområder i NCC og det er viktig å kunne samarbeide slik at vi oppfattes som ett NCC, sier Michael Malm.

Formann på laget og tillitsvalgt, Olav Semb, synes det er hyggelig å ha sjefen på besøk. - Michael kan asfalt, kjenner bransjen. Han er veldig godt likt av gutta, sier Semb og får nikkende anerkjennelse fra de andre på laget. - Ja, selv om han er svensk altså!

Trives godt

- Jeg trives veldig godt med nordmenn. Vi er to ulike land, men menneskene er ganske like. Det er små forskjeller. Kanskje er nordmenn en smule mer løsningsorienterte, mens vi svensker er noe mer byråkratiske. I vårt selskap har vi en fin blanding av nordmenn og svensker, sier Michael Malm.

- Det som er den største forskjellen mellom Norge og Sverige er nok landskapet. For en svenske er det en aha-opplevelse å se fjorder og høye fjell. Det betyr også at Norge har helt andre utfordringer på veisiden, både når det gjelder bygging av vei og ikke minst drift og vedlikehold av dem, konstaterer Michael Malm.