Michelin lanserer ulykkesskadegaranti for økt trygghet

Michelin introduserer nå en ny ulykkesskadegaranti for det nylig lanserte MICHELIN X Works-dekket. Garantien viser Michelins tro på sine nye dekk og gjelder i seks måneder fra kjøpsdato.

Publisert Oppdatert

Michelin introduserer nå en ny ulykkesskadegaranti for det nylig lanserte MICHELIN X Works-dekket. Garantien viser Michelins tro på sine nye dekk og gjelder i seks måneder fra kjøpsdato.

Ulykkesskadegarantien innebærer at Michelin går inn med en tilleggsgaranti for kvaliteten på de nye dekkene. Garantien gjelder for alle Michelin X Works XZY og ZDY 315/80 R 22.5 samt 13 R 22.5 som kjøpes i tidsrommet 1. september 2011 til 31. mai 2012.

Michelin lover å erstatte det skadede dekket i form av en kreditnota dersom dekket skades ved et uhell i løpet av de første seks månedene.

Beløpet som utbetales fra Michelin er justert og beregnet i henhold til en fastsatt formel som står i proporsjon til gjenværende dekkmønster på dekket i skadeøyeblikket.

- Ved å innføre ulykkesskadegarantien gir vi alle kunder muligheten til å prøve våre nye MICHELIN X Works-dekk uten å risikere at det koster ekstra penger om ulykken skulle være ute, sier Anders Lindgren, Teknisk ekspert for lastbildekk i Michelin.

Det bør motivere flere sjåfører til å prøve ut et premiumprodukt i stedet for et billigere dekk, og dermed oppleve den økonomiske fordelen med å bruke et kvalitetsprodukt.

For at garantien skal tre i kraft, må kunden registrere kjøpet sitt online samt sende inn en kopi av fakturaen. Når Michelin har mottatt denne registreringen bekreftes garantien med en e-post.

Bruk som dekkes av ulykkesskadegarantien er:

  • Regionale og nasjonale landeveger (korte avstander)
  • Byggeplasser og steinbrudd
  • Bytrafikk
  • Anlegg, transport av masse og jordbruksprodukter, tømmertransport, spesialtransporter, transport av husholdnings- eller industriavfall

Bruk som ikke dekkes av ulykkesskadegarantien er:

  • Trafikkulykker
  • Hærverk
  • Brann eller naturkatastrofer

MICHELIN X Works ble lansert i september i år i dimensjonene 315/80 R 22.5 og 13 R 22.5 og er beregnet på transporter til og fra byggeplasser og steinbrudd samt for arbeid direkte på anleggsplassen.

Når dekk brukes både på og utenfor veg, øker risikoen for uforutsette skader. Derfor er den nya dekkserien MICHELIN X Works konstruert for å begrense risikoen for at kjøretøyet skal behøve å stå stille.