Milepæl for SmartDok

Stadig flere entreprenører tar i bruk mobile systemer for datafangst. Alta-bedriften Ascella AS har suksess med SmartDok, som nå er tatt i bruk av over 100 kunder.

ascella as smart dok milepel

ascella as smart dok milepel

Publisert Oppdatert

Ascella AS er et nordnorsk firma som holder til i Alta i Finnmark og som etter hvert har vokst til fem ansatte. Ascella utvikler mobile systemer og har siden starten 2005 bygget opp kundemassen sakte men sikkert. SmartDok konkurrerer med andre produkter for timeregistrering, men tilbyr andre moduler som gjør at produktet vekker oppsikt og blant annet er blitt støttet av Innovasjon Norge.

- SmartDok har blitt tatt veldig godt i mot av bygge- og anleggsbransjen og pr. i dag har vi over 100 bedrifter som bruker systemet, med hovedvekt på entreprenører, forteller salgs- og markedssjef Per Tore Hansen.

Kundene kommer fra hele landet, ikke bare Nord-Norge og fordeler seg på så godt som hele Norge, fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

Timeregistrering

SmartDok er et system som er utviklet for entreprenørbransjen. Det har vært under utvikling siden høsten 2005. I utgangspunktet kan alle som har behov for timeregistrering bruke systemet, men systemet er tilpasset bygg- og anleggsbransjen og har gode tilleggsmoduler som kan knyttes på etter ønske. SmartDok brukes nå av byggentreprenører, maskinentreprenører, blikkenslagere, taktekkere, kraftlag, lastebileiere og IT-konsulenter.

For iPhone

- Fokus i utviklingen av systemet har hele tiden vært å lage et system som er enkelt å ta i bruk og enkelt å bruke. Vi har derfor utviklet systemet webbasert og du unngår dermed å måtte bruke egne ressurser på installasjon, backup, oppdateringer og lignende, forklarer Hansen, og legger til at systemet kan brukes med en gang fra hvilken som helst PC med internettilgang, på jobb, hjemme eller på reise.

- Et annet viktig moment er at vi har utviklet systemet for en vanlig mobiltelefon. Du kan bruke systemet fra hvilken som helst mobiltelefon og i disse dager lanserer vi også en egen applikasjon for iPhone.

- SmartDok har som målsetting å være markedsledende og derfor er videre utvikling av systemet høyt prioritert, for at vi skal kunne oppnå dette er det fortsatt like viktig at utviklingen gjennomføres i tett samarbeid med bransjen, sier Hansen.