Stornes Skip AS:

Mitt skip lastes med Caterpillar!

Ombord i skipet Borgenfjord står en Cat 336EL og løfter flere tonn sekker med fiskefor. Maskinen tilhører Stornes Skip AS og selskapet var ikke i tvil når en ny maskin skulle monteres på det nye skipet.

Stornes Skip AS frakter fiskefor langs Vestlands-kysten.

Stornes Skip AS frakter fiskefor langs Vestlands-kysten.

Publisert Oppdatert

I felleskap har Pon Equipment og Stornes Skip AS tilpasset 336EL graveren til bedriftens behov. Dette er den tredje Cat-maskinen selskapet har fått montert på skip.

Maskinen er montert direkte på svingkransen og er utstyrt med en forlenget stikke og en tilsvarende stor gaffelramme, som på grunn av lengre og kraftigere sekkeløftspyd kan løfte inntil tre tonn i hvert løft.

- Vi har overhodet ikke angret på valget av Cat, sier daglig leder Bengt Stornes. Han er spesielt fornøyd med servicetilbudet Pon Equipment tilbyr langs kysten.

Stornes Skip AS, som holder til i Steinkjer, eies av Bengt og Trond Stornes. De er tredje generasjon Stornes som driver i shippingbransjen. Skipene deres er bygd spesielt for å frakte sekker med fiskefor for Biomar langs kysten på Vestlandet.

Cat 336EL er utstyrt med ACERT-motor Steg IIIB, helautomatisk CRS og elektrisk styrt bomregenerering, noe som skal gi opptil 5 % lavere drivstofforbruk. På komfortsiden er støynivået i førerhytta redusert, monitorene er 40 % større og spakene skal være lette å manøvrere.

Cat-maskinen brukes til å laste og losse sekker med fiskefor.

Cat-maskinen brukes til å laste og losse sekker med fiskefor.