Mot gjennomslag i Atlanterhavstunnelen

Bare en drøy prosent står igjen, sier ukerapporten fra tunneldriverne.Totalt var det ved utgangen av sist uke drevet 5.661,8 meter tunnel.

Atlanterhavstunnel rv 64

Atlanterhavstunnel rv 64

Publisert Oppdatert

Meter for meter nærmer det seg nå gjennomslag i Atlanterhavstunnelen. Da mannskapene tok helg lørdag gjensto 65,2 meter.

Det viser ukerapporten som prosjektleder Halgeir Brudeseth utarbeider i begynnelsen av hver uke.

Nå sier vegvesenet at de tror på et gjennomslag i løpet av et par uker.

Fra Kristiansund-sida ble det sist uke drevet 57,7 meter med ny tunnel. Ifølge prosjektlederen har inndriften vært god med 12 sprengte salver. Fra Kristiansund er det nå drevet totalt 3.261,8 meter tunnel.

På denne sida fortsatte man denne uka med sprengning mandag. Videre utover uka blir det injeksjon og kjerneboring, og deretter sprengning igjen.

På Averøy-sida er det fortsatt stillstand og det ble ikke dreve en eneste meter med ny tunnel sist uke. Fra denne sida er det til nå drevet totalt 2.400 meter med tunnel.

Utover denne uka vil man på Averøy-stuffen fortsette med injeksjonsarbeid og tetting slik at innlekkingen av sjøvann skal bli minst mulig. Det opplyses at det fortsatt lekker en del vann inn i tunnelen.

Totalt var det ved utgangen av sist uke drevet 5.661,8 meter tunnel. Det gjenstår som nevnt bare 65,2 meter eller 1,14 prosent før tunneldriverne møtes. Det vil ifølge Brudeseth trolig skje i begynnelsen av november.

Til sammenlikning er Freifjordtunnelen 5.092 meter, noe som betyr at tunnelen under Bremsnesfjorden allerede har passert tunnelen under Freifjorden i lengde med godt og vel 500 meter