Multi Cut til Oslo Lufthavn

Om du går svettende rundt på gressplenen din med en gammel rusten gressklipper foran deg, kan synet av disse sikkert gi deg tårer i øynene i sommervarmen.

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Publisert Oppdatert

Men dette utstyret enger seg kanskje ikke til den gjennomsnittlige hagepletten foran huset, dette er klippere i tungvektsklassen. Og når det gjelder å ha store gressplener kvalifiserer vel Gardermoen ganske greit? For å hjelpe seg med å holde tilveksten på grøntarealene nede, har nemlig Oslo Lufthavn gått til anskaffelse av to Spearhead Multi Cut 620 rotorslåmaskiner. Slåmaskinene som er levert av Sigurd Stave Maskin AS, er beregnet for bruk på traktorer på inntil 350 hk. Multi Cut har fem rotorer med tre kniver pr rotor. Klippehøyden kan justeres fra 15 til 280 mm og de "sugende" knivene klipper effektivt også i traktorens hjulspor.

Slåmaskinene som Oslo Lufthavn har gått til anskaffelse av har en arbeidsbredde på 6,2 meter, men Multi Cut kan leveres i arbeidsbredde på opptil 8,2 m. Med en arbeidshastighet på inntil 15 km/t burde jobben med å klippe gresset, selv på det store flyplassområdet, gå relativt fort.