Mye nytt utstyr til Mesta

Mesta Drift Distrikt Troms med driftskontrakter til 750 millioner.

Før oppstart på de nye driftskontraktene var mesteparten av de nyinnkjøpte utstyret samlet i Bjerkvik.

Før oppstart på de nye driftskontraktene var mesteparten av de nyinnkjøpte utstyret samlet i Bjerkvik.

Publisert Oppdatert

Mesta Drift Distrikt Troms har tre driftskontrakter med Statens vegvesen. Det er Nord-Troms, Indre Troms og Narvik. Våren 2012 gjennomførte Mesta tøffe runder med kalkulasjon, og de regnet seg frem til seier på tre nye kontrakter med Statens vegvesen. Kontraktene har en samlet verdi på totalt 750 millioner kroner og vi vil de neste fem årene omsette for mer enn én milliard kroner i Distrikt Troms, som strekker seg fra Tysfjord i sør til Alta i nord.

Mesta Drift Distrikt Troms hadde oppstart på de nye kontraktene 1. september. I den forbindelse ble det kjøpt inn masse nytt utstyr for å gjøre selskapet klar til å drifte veiene den neste femårsperioden.

Mesteparten av utstyret ble samlet ved distriktskontoret i Bjerkvik før det ble tatt i bruk. Samtidig var det samling med kurs for alle ansatte på disse tre kontraktene. Her fikk de opplæring i nytt utstyr, samt kurset i forhold til ny kontrakt.

"Vi gjør dette fordi vi ønsker å markere oss som en stor entreprenør i området samt å styrke kunnskapen til våre ansatte for å best mulig kunne drifte veiene på tryggest mulig måte - noe som vil være til nytte både for våre ansatte og bilistene som ferdes på veien. Vi ønsker også at omverdenen skal få kjennskap til oss, hvem vi er og hva vi gjør og inviterer derfor dere til å være med på deler av arrangementet", heter det i en melding fra selskapet.

Mesta Drift Distrikt Troms har distriktskontor i Bjerkvik, samt områdekontorer på Moen og Storslett. Selskapet har ca 50 fast ansatte og årlig omsetning er i overkant av 200 millioner kroner.