Nå går flyene igjen til Bauma

Norske maskinimportører venter storinnrykk av nordmenn etter at flyene ser ut til å gå som normalt igjen.

Publisert Oppdatert

Olav Hauer og Pål Endresen fra Rosendal Maskin i Askim opplevde mange norske besøk på standene til JCB og Doosan tirsdag. Onsdag var det mer glissent med norske fjes, men Olav og Pål ventet mange nordmenn på Bauma-besøk torsdag, fredag og lørdag.

- Interessen fra Norge har vært veldig bra. Bauma er jo bare hvert tredje år, så når flyene igjen ser ut til å gå, tror jeg vi vil få se en strøm av nordmenn hit, sier Paul Endresen.

Utover onsdagen merket også Bauma økt internasjonal tilstrømming, særlig fra Asia der mange besøkende og utstillere har sittet askefaste på flyplassene. I år er India hovedsamarbeidsland for Bauma, men flykanselleringene har hindret indiske gjester i å komme. Det samme gjelder Kina og Amerika.

Etter som reisegruppene kom til flyplassen utenfor Munchen ble de busset til Bauma, verdens største anleggsmaskinmesse som i år dekker hele 155.000 kvadratmeter.

I går ved middagstider var fortsatt 80 av de totalt 3150 utstillerplassene fortsatt ikke betjent, men etter hvert som flyene kommer inn vil disse utstillerne også være på plass.

Messe München vil foreløpig ikke komme med noen prognose for samlet besøkstall for Bauma. For tre år siden var det mer enn 500.000 besøkende, av dem var rundt 345.000 tyske og 155.000 ikke-tyske. 78 prosent av disse kom fra Europa, 11 prosent fra Asia, syv prosent fra Amerika, to prosent fra Afrika og to prosent fra Australia og Oseania.

Tradisjonelt har de siste dagene av Bauma også vært de dagene da det har vært mest besøk.