Nå går hjulene rundt igjen

- Det har begynt å røre seg så smått igjen i markedet.

Komatsu

Komatsu

Publisert Oppdatert

Før sommerferien kunne Hesselberg Maskin AS notere seg for tre hjulmaskinleveranser på kort tid i bykommunen Larvik. Søndre Vestfold er et marked med sterk konkurranse om maskinkundene, men det har skjedd og skjer fortsatt mye spennende på anleggssiden. Det bygges veier, jernbane, fjernvarmeanlegg og anlegges tomter, selv om aktiviteten kanskje ikke er så stor som den var under de heteste gullårene for to-tre år siden.

- Før finanskrisen var vi så fullbooket at vi ikke visste hvor vi skulle gjøre av oss. Nå ligger vi på en omsetning rundt 40 millioner kroner og har ingen planer om å bli veldig store. Vi er fin gjeng som har det moro sammen og så prøver vi å holde på en del faste, gode kunder, forteller daglig leder i entreprenørfirmaet Haakon Skuggedal, Olav Skuggedal (54).

Firmaet som ble etablert i 1952, var i starten sterkt knyttet opp mot landbruk og drenering av jorder, men er i dag et mellomstort selskap som driver med alt av grunnarbeider og sjøarbeider, vei, vann og avløp, grønt- og parkanlegg samt salg av matjord fra eget solleverk.

Allsidig maskin

Maskinparken fordeler seg på en rekke merker. Både Caterpillar, Hitachi, Komatsu, Case og Kato er representert. Men maskinfører Runar Karlsen, med 30 års fartstid bak seg på hjulmaskin, var ikke i tvil om at Komatsu hadde den beste maskinen da bedriften skulle nyinvestere på grunn av økte arbeidsmengder.

Med AnleggsMagasinet tilstede viser Runar noe av kjøreferdighetene med bedriftens nye PW140-7, en 14 tonns hjulmaskin med kort hekk, Maskinen er utstyrt med rototilt, Xenon-lys og LED-lamper som gir godt arbeidslys, ryggekamera, samt Webasto sentralsmøring,som gjør at arbeidstiden kan utnyttes enda mer effektivt. Maskinen drives med Komatsus egen ecot-3-dieselmotor med common rail, som oppfyller de nyeste utslippskravene (Tier IIIB). - Lydnivået er behagelig lavt, slår Runar Karlsen fast. - Vi har hatt hjulmaskin i alle år og hjulmaskinen gir oss fleksibilitet.

I tillegg til hjulmaskin kjøpte firmaet også en femtonns hjullaster av Hesselberg Maskin, til sammen en investering på rundt 1,5 mill. kroner. Et lite bevis på at vi kanskje er over den verste finanskrisen?