Naturstein tema for Geologiens Dag 2011

Lørdag 10. september er Geologiens dag. I år vil Norsk Bergindustri bruke dagen til å fokusere på kunnskap om stein generelt og naturstein spesielt. Gjennom et samarbeid med alle foreningens lokalavdelinger vil en rekke bygninger bygget i granitt, marmor og andre steintyper blir lagt ut som geofunn som kan spores opp ved hjelp av smarttelefon (det vil bli en "app" tilgjengelig på Appstore og Android Market.)

Norsk Bergindustri oppfordrer alle sine medlemmer, særlig natursteinsmedlemmene, om å benytte anledningen til å profilere seg.

Norsk Bergindustri oppfordrer alle sine medlemmer, særlig natursteinsmedlemmene, om å benytte anledningen til å profilere seg.

Publisert Oppdatert

Under årets Geologiens Dag vil det forsøkes å aktivisere all kultur- og naturinteresserte til å finne monumenter og bygninger hvor naturstein er brukt som byggemateriale (geofunn). 

I år er det samarbeidet med det nye nettstedet geofunn.no valgt å la naturstein være tema. 

Hensikten med Geologiens Dag er å formidle kunnskap om norsk geologi, forklare hva den geologiske kunnskapen blir brukt til, samt fortelle hvordan våre råstoffer blir utnyttet. Naturstein (blokkstein og skifer) er et slikt råmateriale og blir brukt på alt fra kjøkkenplater til husfasader.

Norsk Bergindustri oppfordrer alle sine medlemmer, særlig natursteinsmedlemmene, om å benytte anledningen til å profilere seg. Hovedansvar for Geologiens Dag ligger hos Norsk Geologisk Forening, les mer på www.geologi.no/geologiensdag