NCC kjøper maskinentreprenøren Carl C Fon AS

NCC Construction Norge har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe maskinentreprenøren Carl C Fon AS. Selskapet med base i Vestfold er et meget godt etablert entreprenørselskap med rundt 100 ansatte og en årlig omsetning på ca 220 millioner kroner.

Hovedvirksomheten til Carl C Fon er kommunaltekniske arbeider, veiarbeider samt drift og vedlikehold.

Hovedvirksomheten til Carl C Fon er kommunaltekniske arbeider, veiarbeider samt drift og vedlikehold.

Publisert Oppdatert

Carl C. Fon AS vil operere som et selvstendig selskap i bransjen og beholder navnet. De skal opprettholde og styrke sin posisjon i lokalmarkedet, og være med i NCCs satsning på infrastruktur i årene framover.

- Vi har fått den kompetansen og de ressursene i Vestfold som vi ønsket gjennom kjøpet av Carl C Fon AS. Selskapet har gode, kompetente og operasjonelt effektive medarbeidere, med kommersielt fokus.

Vi har mye å lære av denne organisasjonen, samtidig som vi vil tilføre kompetanse fra vår organisasjon. Dette blir spennende framover, sier Håkon Tjomsland som har ansvaret for NCC Constructions anleggsvirksomhet i Norge.

Daglig leder i Carl C Fon AS, Jarle Hillestad, ser frem til å bli en del av NCC-systemet og til å bidra til NCCs planlagte vekst i anleggsmarkedet.

- Vi er veldig fornøyde med å få NCC som eiere i selskapet. Vi har tidligere samarbeidet i prosjekter, og det var avgjørende for oss at NCC har tilsvarende verdier og vekstambisjoner som Carl C Fon. Dette er en meget god løsning for begge selskap og vi kommer til å bli en spennende aktør i årene som kommer, sier Hillestad. 

Selgere av Carl C Fon AS er Carl Christian Fon, Jarle Hillestad og Terje Nilsen. Endelig avtale om kjøp inngås i løpet av mai og er blant annet betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.