NCC kjøper Murerfirma Jan E. Engebretsen i Østfold

Det er ikke lenge siden NCC kjøpte OKK Entreprenør. Nå åpner de lommeboken pånytt og handler Jan E. Engebretsen AS i Østfold.

NCC kjøper Murerfirma Jan E. Engebretsen i Østfold. Fra venstre Bengt Haviken, Jan E. Engebretsen, Lars Eivind Karlsen og Rune Gundersen.

NCC kjøper Murerfirma Jan E. Engebretsen i Østfold. Fra venstre Bengt Haviken, Jan E. Engebretsen, Lars Eivind Karlsen og Rune Gundersen.

Publisert Oppdatert

Det er tydelig at NCC Construction ønsker å vokse. For kort tid tilbake meldte konsernet om solid ordreinngang i årets første seks måneder og foretok nylig oppkjøp av OKK Entreprenør.

Les også: NCC kjøper OKK Entreprenør

Nå har de pånytt åpnet pengepungen og har inngått avtale med Murerfirma Jan E. Engebretsens eiere om kjøp av 100 prosent av selskapet. Murerfirma Jan E. Engebretsen AS er et solid og kompetent fagmiljø innen mur, puss og flis i Fredrikstad og vil således bidra til å styrke NCC i Østfold. Det skriver NCC i en pressemelding.

- Vi er svært tilfreds med denne avtalen. Murerfirma Jan E. Engebretsen har et godt renommé og en sterk markedsposisjon i vårt distrikt.

Vi har en offensiv vekststrategi i Norge, og kjøp av solide bedrifter med høy kompetanse er en del av denne strategien. Sammen med Murerfirma Jan E. Engebretsen vil NCC styrke sin konkurransekraft i Østfold, sier distriktssjef Lars Eivind Karlsen i NCC Construction.

Murerfirma Jan E. Engebretsen vil inngå som en enhet i NCCs distriktskontor i Østfold, men vil bestå som egen resultatenhet og beholder dagens ledelse. Samtlige ansatte får tilbud om ansettelse i NCC på like vilkår som dem de har i dag.

Oppkjøp for felles vekst

NCC er opptatt av at oppkjøpskandidatene skal vise til gode resultater, ha solid kompetanse, vekstpotensial og kultur og verdier som sammenfaller med NCC.

- Murerfirma Jan E. Engebretsen og de ansatte vil bidra til å styrke vår konkurransekraft og bidra til lønnsom vekst i Østfold, sier Karlsen.

- Vi er trygge på at vi går en spennende fremtid i møte sammen med NCC. Vi har samarbeidet med selskapet over lang tid og kjenner dem og deres planer godt. For våre ansatte betyr NCC flere muligheter - for personlig utvikling, økt forutsigbarhet og tilgang til flere prosjekter, sier styrets leder Rune Gundersen i Murerfirma Jan E. Engebretsen.

Etter oppkjøpet vil den nye organisasjonen i Østfold bestå av 50 personer, hvorav 18 kommer fra Murerfirma Jan E. Engebretsen AS.