NCC kjøper OKK Entreprenør

NCCs mål er lønnsom vekst, og denne avtalen innebærer en vesentlig styrking av NCCs byggvirksomhet på Østlandsområdet. OKK har i dag en solid markedsposisjon i Oslo, Asker og Bærum, Buskerud og Vestfold.

Publisert Oppdatert
Vi avslutter året med en omsetning på MNOK 1 825 i fjerde kvartal. Kvartalsresultatet endte på MNOK 37. Det er en sterk avslutning, og vi har høy produksjon i våre prosjekter inn i 2013, sier Gjørup.

Vi avslutter året med en omsetning på MNOK 1 825 i fjerde kvartal. Kvartalsresultatet endte på MNOK 37. Det er en sterk avslutning, og vi har høy produksjon i våre prosjekter inn i 2013, sier Gjørup. Foto: Foto: Nyttingnes

Dette er OKK

OKK Entreprenør AS eies 100% av Ellen K. Raaholt.

OKK ble grunnlagt 2. juli 1945 i Drammen av Ole K Karlsen, Ellen K. Raaholt sin far.

Selskapet er i dag lokalisert med hovedkontor i Oslo, regionskontor samt lager i Drammen og regionskontor i Tønsberg. Det er ca. 130 ansatte i OKK og 365 ansatte i Konsernet som inkluderer selskapets datterselskaper. Selskapet har en normal omsetning på mellom ca. 700-900 millioner pr år.

OKK har en sterk posisjon i sine geografiske områder, det er et velrenommert og anerkjent selskap med lang og stolt historie. Sammen med sine datterselskaper er OKK komplette og dyktige på næringsbygg, bolig, rehab og byggservice.

- Selskapet vil komplementere NCC svært godt, som fra før har en sterk posisjon i Hedmark, Østfold, Akershus og Oslo. Vi har lenge ønsket å styrke oss på Østlandet, og vi svært fornøyde med denne avtalen. OKK vil være viktige for vår videre vekst, sier administrerende direktør Peter Gjørup i NCC Construction AS.

- Vi har sett etter en partner eller ny eier som kan bidra til videre vekst i OKK. Vi har en sterk lokal markedsposisjon og gjennom NCC har vi funnet et selskap med finansielle muskler, høy kompetanse og et verdigrunnlag vi deler. En sammenslåing med NCC vil skape spennende muligheter og utfordringer for vår organisasjon, sier styreleder Kristian Sveen i OKK Entreprenør AS.

Vekstpotensial

OKK har gjennom flere år vist gode resultater, selskapet og datterselskapene har solid kompetanse og et verdigrunnlag som sammenfaller med NCCs. Til sammen tegner det godt for fremtiden.

- Med OKK-organisasjonen integrert i NCC får vi optimal størrelse til å kunne utvikle oss effektivt og målrettet på Østlandet, sier Gjørup.

Etter kjøpet vil NCCs byggvirksomhet på Østlandet bestå av ca. 600 personer, hvorav 350 kommer fra OKK.

Oppkjøpet forutsetter Konkurransetilsynets godkjenning.