NCC og BOB bygger Måken Sameie i Bergen

Oppdrag til 100 millioner til NCC og Bergen og Omegn Boligbyggelag. Første byggetrinn settes i gang nå til en verdi på ca. 35 millioner kroner.

Publisert Oppdatert

BOB og NCC skal arbeide tett sammen i løpet av byggeprosessen. Hele prosjektet har en målpris på 100 millioner kroner.

- Dette er et boligprosjekt som vi sammen med BOB har utviklet over lengre tid, og det kjennes nå godt at vi endelig skal komme i gang med selve byggingen. Dette er det andre prosjektet NCC bygger i Damsgårdssundet, som nå er på god vei til å bli en helt ny bydel i Bergen, sier distriktssjef Arne Kleivdal ved distriktskontor Bergen Bygg i NCC Construction.

Måken sameie består av fire boligblokker i 5 til 9 etasjer med totalt 70 boliger. Måken har svært varierte leiligheter både i størrelse og pris, hvor målgruppen er både single, unge og eldre par, samt familier. Det tilrettelegges blant annet for et indre gårdsrom med muligheter for parsellhager.

Prosjektet, som er tegnet av White Arkitekter fra Sverige, skal bygges ut i to byggetrinn, hvorav det første byggetrinnet innholder 19 leiligheter. Grunnarbeidene starter i oktober, og boligene i byggetrinn 1 skal stå ferdig i desember 2011.