NCC skal smelte snøen i Oslo

NCC Construction Norge og Oslo kommune har inngått en avtale som innebærer at NCC skal motta all snø som kjøres bort fra gater og veier i Oslo.

Fra 1. januar 2012 skal snøen i Oslo fraktes til NCCs egenutviklede snøsmelteanlegg, hvor den renses og smeltes (illustrasjon: NCC).

Fra 1. januar 2012 skal snøen i Oslo fraktes til NCCs egenutviklede snøsmelteanlegg, hvor den renses og smeltes (illustrasjon: NCC).

Publisert Oppdatert

Snøen skal fraktes til NCCs egenutviklede snøsmelteanlegg, hvor den renses og smeltes. Det rensede smeltevannet vil bli ført ut i Oslofjorden.

Kontrakten er i størrelsesorden 150 millioner, men sluttsummen vil også avhenge noe i forhold til hvor mange kubikkmeter snø som blir smeltet.

Snøsmelteanlegget vil fjerne problemene Oslos innbyggere og kommune har hatt i forbindelse med deponering av snø. Fra og med 1. januar 2012 vil snøen som tidligere ble kjørt til deponier bli fraktet til NCCs snøsmelteanlegg.

- Vårt egenutviklede snøsmelteanlegg er et resultat av at myndighetene i 2009 satt strenge krav til sine entreprenører, da vi selv fikk ansvar for håndtering av snøen, kombinert med oppfinnsomme og kloke ingeniører i NCC, uttaler regiondirektør Håkon Tjomsland i NCC Construction i en pressemelding.

Slutt på forurenset snø i Oslo

Det er sjefingeniør Terje Myrhaug i NCC Construction som hadde ideen til snøsmelteanlegget og som har vært ansvarlig for hele utviklingsprosessen.

- Vi har lykkes med å utvikle en løsning som vil fjerne behovet for snødeponier i Oslo. I tillegg gir løsningen positive miljøeffekter, sier Myrhaug.

NCCs miljøregnskap viser at reduksjonen av CO2 tilsvarer det årlige utslippet fra 270 personbiler.

- For Oslos innbyggere betyr vår løsning renere luft, renere grunnvann og et renere havnebasseng. I tillegg fjerner vi deponienes visuelle forurensing. Derfor tror vi vår løsning også vil være svært interessant for flere store byer i Nord-Europa, sier Myrhaug i meldingen.