23948sdkhjf

Nok en E6-strekning åpnet

Onsdag 7. oktober åpnet nok en delstrekning av det som en gang i fremtiden skal bli firefelts motorvei mellom Gardermoen og Biri.

I forrige uke åpnet strekningen Kolomoen - Skabrud og i går åpnet strekningen mellom Gardermoen og Dal, nærmere bestemt delstrekning Hovinmoen - Dal.

Statssekretær Erik Lahnstein sto for den offisielle åpningen og sammen med blant annet regionveisjef Sissel Sandelin, veidirektør Terje Moe Gustavsen, skar han over snora som markerte åpningen av delstrekningen.

Veistrekningen er 10,1 km lang og hadde en kostnadsramme på 844 millioner kroner. Utbyggingen finansieres ved statlige midler og bompenger. På strekningen Hovinmoen - Dal er det satt opp en bomstasjon nord for avkjøringen til Gardermoen. Denne bomstasjonen settes i drift mandag 19. oktober kl. 12. Taksten for å passere er 13 kr for lette kjøretøy og 26 kr for tunge. Til sammen vil det bli fem bomstasjoner på strekningen Gardermoen - Kolomoen, når firefeltsveien står ferdig i 2014.

Samme dag som Hovinmoen - Dal åpnet, ble første sprengingen på delstrekningen Dal - Minnesund foretatt. Statssekretær Erik Lahnstein fyrte av den første salven rett etter at åpningsseremonien var avsluttet og om to år vil bilistene kunne kjøre nye 19 kilometer på firefelts motorvei.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063