Nok en kåring

Det er ikke måte på hvor mange ”Best of-kategorier” som finnes for kjøretøyer. En rekke mer eller mindre kompetente juryer står som regel for kåringen. Denne gang er det folket selv som har kåret Unimog til den beste i sin kategori.

Publisert Oppdatert

Vi har et mildt sagt avslappet til alle utmerkelser innen bil- og lastebilbransjen som deles ut i hytt og pine. Vi har "Car of the year", "Van of the Year", "Coach of the year" samt en rekke andre utmerkelser. Vi har til og med hørt om en utmerkelse som kalles "Sponge of the Year" ("Årets svamp!") der bilvaskere kårer den bilen som er enklest å håndvaske. Husker at Audi A6 fikk den for en del år siden. Regner med at Audi-ledelsen tok bølgen og sprettet sjampisen da.

Nå er tittelen "Cross-Country Vehicle of the Year" i kategorien "Special Purpose Vehicle" kåret. Det er leserne av bladet "Off Road" som har stått for stemmegivningen og dermed bør det vel ligge et visst snev av kompetanse bak. Det er jo en gang slik at de som leser spesialblader som dette, er over gjennomsnittet opptatt av temaet, og det forundrer oss mye om ikke flertallet leker seg i gjørmegropa med kjøretøyene sine titt og ofte.

At innpå 40% av stemmene gikk til Mercedes-Benz Unimog tyder på et godt omdømme i 4x4-kretser. Det er for øvrig sjette gang på rad at Unimog har vunnet denne kategorien. Lillebroren Mercedes-Benz G-klasse vant for øvrig kategorien "Luxury Cross-Country Vehicles". Det er bare å bøye seg i gjørma og gratulere!