Norgeslansering av John Deere 5E

John Deeres 5E-serie traktorer har blitt en suksess både i USA og i Europa. Nå lanserer Felleskjøpet modellserien på det norske markedet.

traktor

traktor

Publisert Oppdatert

Mange ønsker en liten, prisgunstig og økonomisk traktor til spesielle gjøremål. Mange ender opp med en litt for stor brukttraktor. John Deeres nye 5E kan være et godt alternativ for mange av disse. Hestesentere, gartnere og frukt- og grønnsaksprodusenter er ofte brukergrupper som fatter interesse for denne type traktor. Men også for bruk til små eller større oppgaver på gårdsbruk, og innen park- og anleggsområdet er dette i følge Felleskjøpet en interessant maskin.

Både som to- og firehjulstrekker

5E-serien består av 3 hovedmodeller, 5055E, 5065E, og 5075E. Den minste kan fås som to- eller firehjulstrekker, de to største kun som firehjulstrekker. Modellene har henholdsvis 55, 65, og 75 hk nominell effekt, og dekker dermed et hk-spekter John Deere tidligere ikke har vært representert med tradisjonelle landbrukstraktorer i. Traktorene har synkronisert gearkasse, mekanisk trepunktshydraulikk, de leveres med veltebøyle og eventuelt med tak over veltebøylen.

Traktorene produseres ved John Deeres fabrikk i Pune, i India. Dette er en moderne fabrikk som ble bygget i 1998. Traktorfabrikken har en kapasitet på 45.000 traktorer i året og de leverer traktorer til flere kontinenter. Bare til USA ble det levert 9.400 traktorer i 2008.

John Deere 5E er i følge importøren svært prisgunstig. Den minste modellen 5055E vil få en veiledende pris på litt i overkant av 150.000 kroner.

5E-serien ble nylig lansert på Agrovisjon i Rogaland og vil bli vist på Felleskjøpets maskinutstilling "Planlegg 2011" i LetoHallen på Eidsvoll 12. og 13. november.