23948sdkhjf

Riggpremiere med norsk interesse

Nye Ranger DX900i ble for første gang vist på Steinexpo i går – en uke før den egentlige premieren.

Steinexpo, Ohm, Tyskland:

Hos den finske produsenten Sandvik Mining & Construction var det førpremiere på den beltegående boreriggen, Ranger DX900i en ny Surface Drill Rig med nytt design og økt kapasitet.

Det nye familiemedlemmet skal egentlig presenteres på den finske messa Maxpo neste ute, men produsenten ville nok ikke en mulighet som Steinexpo gå fra seg.

Riggen har et nytt system med rundt magasin og kan ta bordiameterne T45, T51 og GT60. Det gir mer kraft og mer stabilitet med rettere 92 til 127 millimeters hull, fikk vi forklart. At den har en 27 kilowatts drifter, skal gjøre den veldig sterk i tillegg.

Nytt design

Førerhytta har nytt design med fokus på sikkerhet og komfort. Støynivået fra eldre modeller er gått fra 80 desibel til 73,5 desibel. I tillegg er hytta stor nok til å ha et passasjersete bak førerstolen, for blant annet opplæringsøyemed. Føreren har tilgang til en rekke data som forbruk, drilldata, drillplan og muligheten til å sende data til kontoret.

Brønnøy Kalk

Fra Norge dukket det en liten delegasjon nordmenn opp. Brønnøy Kalk ville gjerne se maskinen og sammen med Svein Ove Espeland, salgssjef borerigger og Lars Landrø, selger i nord og midt-Norge, fikk Jon Helge Nilsen, borvognfører, Jan Kenneth Aarsund, industrikmekaniker og Gøran Myrvang, skiftbas, være de første norske kundene som fikk se maskinen.

Brønnøy Kalk bruker utstyret relativt intenst og de tar sikte på å skifte ut riggene på mellom 7000 og 8000 timer. Etter det blir de dyrere i drift. Lars Landrø i Sandvik forklarte at de hadde flere interesserte norske kunder og han tok sikte på å klare å få den første maskinen til Norge. To er allerede bestilt, kanskje tre, forklarte de to fra Sandvik Mining and Construction.

Produksjonen starter mot slutten av året eller på nyåret, maskinen på Steinexpo var en prototype.

Borområdet er på 55 kvadratmeter og det skal kunne gi opptil 27 – 28 hull uten å skifte posisjon.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063