Ny forhandler i Agder-fylkene

Hymax, som blant annet importerer maskiner fra Hyundai, Kubota, Veneri og Ausa, har nylig inngått avtale med Agder Traktor og Maskin om salg av maskiner og utstyr i Aust- og Vest-Agder.

Foto: Njål Hagen

Publisert Oppdatert

Agder Traktor og Maskin har hovedkontor på Hægeland, i Vennesla kommune, og underavdelinger i Lillesand, Grimstad og Froland. Selskapet ble etablert i 2005 og har siden den gang solgt og utført service på produkter fra Lantmannen Maskin i Agder-fylkene. Hovedproduktene er traktorer fra Valtra, Claas og Claas redskapslinje. Totalt har selskapet åtte fast ansatte og tre servicemedarbeidere.

Da selskapet inngikk avtalen med Hymax, ble datterselskapet Agder Vei og Anlegg etablert for å ta seg av salg og service av anleggsproduktene.

- Selv om vi har begynt med gravemaskiner, tar vi ikke noen ansatte fra landbruksdelen. Til å ta seg av salget av anleggsmaskiner og utstyr har vi ansatt Tellef Strædet, sier daglig leder Rolf Bjørkestøl. Strædet har fra tidligere mange års erfaring fra traktorsalg, og har solgt traktorer og dumperhengere til anleggsbransjen. Service og vedlikehold av anleggsutstyret vil bli styrt fra Grimstad, hvor det er en servicemekaniker som har jobbet med Hymax-produkter i mange år.