Nye Terex:

Ny gravemaskingenerasjon fra Terex

Lavutslippsmotorer og nytt styrings- og betjeningssystem, "Terex Smart Control", sørger for forbedret ytelse og høyere produktivitet på nye Terex-maskiner.

De nye modellene har høyere ytelse, lavere forbruk og mindre utslipp.
De nye modellene har høyere ytelse, lavere forbruk og mindre utslipp.
Publisert Oppdatert
Terex Smart Control (TSC) er et nyutviklet styrings- og betjeningssystem.
Terex Smart Control (TSC) er et nyutviklet styrings- og betjeningssystem.

Terex lanserer tre nye kompakte gravemaskiner - gravemaskinene på hjul TW85 og TW110 og den middels store beltegravemaskinen TC125. Generation 2014 produseres ved Terex Compact Germanys fabrikk i Crailsheim. De er utstyrt med dieselmotorer som oppfyller utslippskravene i EU-standarden IIIB (tilsvarer US-standarden EPA Tier 4 interim). Gravemaskinene har også selskapets egenutviklede styrings- og betjeningssystem "Terex Smart Control".

- Ved å konsentrere oss om vår kjernekompetanse, kompakte anleggsmaskiner, oppnår vi en bærekraftig forbedring av produktene. De nye kompakte gravemaskinene fra Terex er ikke bare renere, vi har også gått et stort skritt videre i utviklingen for å tilby kundene forbedringer som virkelig monner slik som målbar økning i ytelsen, merkbar forbedring av betjeningskomforten, og dermed økt effektivitet og produktivitet, sier Peter Hirschel, direktør i Terex Compact Germany GmbH, om generasjonsskiftet.

Sterkere motorer og mindre forurensing

De nye motorvariantene har en ytelse som ligger 10 til 14 prosent over forgjengermodellene (avhengig av modellen), samtidig som drivstofforbruket er redusert og utslippet av skadelige stoffer er betraktelig mindre. Ved nominelt turtall på 2000 o/min er effekten 74,4 kW (101 hk) i TW85 og 85 KW (116 hk) i TW110 og TC125. Motoren har elektronisk styrt høytrykks "common rail"-innsprøyting og maksimalt dreiemoment på 410 Nm (ved 1600 o/min).

Terex Smart Control

Den andre nyheten er Terex Smart Control (TSC). Dette er et nytt styrings- og betjeningssystem. Det har en ny styringselektronikk og ny joystick- og instrumentdesign. Via TSC får maskinføreren mange muligheter til å gripe direkte inn i maskinens ytelse ved bruk av programvaren, via displayet. Dette gjelder for eksempel innstilling av hydraulikken til tilleggsstyrekretsene og styring av klimaanlegg.

Terex Compact Germany lanserer "Generation 2014" - to hjulgravere, TW85 og TW110, og beltegraveren TC125.
Terex Compact Germany lanserer "Generation 2014" - to hjulgravere, TW85 og TW110, og beltegraveren TC125.