Ny ”Heavy Duty” kran fra Palfinger

Palfinger har kommet med en ny serie med høyytelseskraner, og nå er den første ”store” i denne serien klar for det norske markedet - PK 50002-EH (48 tonnmeter). Den nye kranen har en egenvekt som er lik den gamle PK 44002 (4145 kg som standard), men har 12 % høyere ytelse.

kran palfinger

kran palfinger

Publisert Oppdatert

Den har en hydraulisk rekkevidde på 21 meter og med jibbarm montert, kan man nå totalt opp til 32,5 meter. Støttebeinsbredden er økt fra 7,4 til 7,8 meter. PK 50002-EH kommer med 2 svingmotorer som har en kontinuerlig/ubegrenset svingradius. Den har også den nye "Power Link Plus", som gir 15° positiv løftevinkel på vipparmen, det er et nytt opphengsystem for utskytssylindrene uten glideføringer og et vedlikeholdsfritt bomsystem. Det er også kommet LED varsellys på støttebenene.

PK 50002-EH har fått en nytt og smidigere design hvor slanger er beskyttet og skjult, men allikevel lett tilgjengelig dersom det skulle være nødvendig å skifte disse. Svingsylindrene og svingkransen er dekket av et sterkt syntetisk materiale slik at smuss og skitt ikke slipper til. Nytt er også at den kan leveres med "Power Link" vinsj som er hydraulisk tiltbar, og wireføring og trinser som muliggjør sammenpakking av kranen uten demontering er standard. En utvidelse av Paltronic 50 overlastsystemet åpner i tillegg for "DPS-Plus" som tillater "HPLS-modus" (High Power Lifting System) på jibbarmen i tillegg til "DPS" (Dual Power System).

Kranen kan også leveres med hydraulikktank montert på foten.

Etter hvert vil andre PK kraner erstattes av den nye High Performance serien, og neste kran ut av de "store" er PK 40002-EH.