Ny importør av New Holland anleggsmaskiner

A-K maskiner starter nå opp som importør og forhandler av New Holland anleggsmaskiner i Norge. New Holland er en av verdens fire-fem største aktører i anleggsmaskinmarkedet og har en bred produktrange. A-K maskiner tar sikte på å bli en fullskala forhandler med salg og service av alle produkter.

Publisert Oppdatert
Vi er nå i en ny fase der vi også ser behov for å styrke toppledelsen i
selskapet, uttaler adm direktør Gunnar Thorud.

Vi er nå i en ny fase der vi også ser behov for å styrke toppledelsen i selskapet, uttaler adm direktør Gunnar Thorud.

- Som ny norsk importør og forhandler, har A-K maskiner tilgang på et stort eksisterende landbruksforhandlernett. Dette gir gode muligheter for profesjonell salg, service og deledistribusjon for det lette segmentet.

Samtidig skal det bygges opp en proff divisjon med eget salgskorps og servicespesialister for det tunge segmentet. Vi har allerede startet arbeidet med disse rekrutteringene.

Det sier adm. direktør Gunnar Thorud i A-K maskiner i en pressemelding.

Etablerer ettermarkedssystem

- Den nye divisjonen vil få totalansvar for anleggsmaskinsatsingen. For allerede eksisterende New Holland kunder vet vi at tilgang til deler er viktig. Derfor er vår første prioritet å starte arbeidet med å etablere et ettermarkedsystem med delelager gjennom vårt eksisterende nettverk, slik at vi allerede i inneværende år kan gi et godt tilbud på dette området, fortsetter han.

Nettopp det siste er nok svært viktig. Svært mange brukere er ifølge A-K maskiner småentreprenører samt bønder som allerede er kunder hos bedriften. - Vi har også et meget godt innarbeidet system for deleforsyning gjennom vårt eget norske hovedlager og meget gode samarbeidspartnere innenfor distribusjon og logistikk, avslutter Thorud.

Agentur på rundtur

Historien om New Holland-agenturet i Norge er bokstavelig talt en vandrehistorie - om man kan tillate seg et lite litterært sidesprang.

Tidligere hadde nemlig Rishaug Anleggsmaskiner importørstatus. Etter at Felleskjøpet Agri under den verste finanskrisen ikke lenger ønsket å eie Rishaug, gikk New Holland-agenturet til Rosendal - og Rishaug Anleggsmaskiner forsvant med tiden ut i det blå.

Les også: Felleskjøpet Agri ut av Rishaug

Les også: Rosendal overtar New Holland

Noe av årsaken var visstnok at det i Norge etter finanskrisen ble solgt mange New Holland-maskiner utenom forhandlernettet, både nye og brukte, til dels til svært lave priser - noe som gjorde det ekstra tungt for den norske importøren å få til god lønnsomhet.

Kort tid etter meldte dog Rosendal Gruppen at de ikke greide å bli enige med New Holland om betingelser og at de dermed allikevel ikke ønsket å overta agenturet.

Til AnleggsMagasinet gjentok også Ole Marius Rosendal dengang at New Holland hadde lidd veldig under parallellimport og at prisene dermed var for lave.

Les også: Rosendal kansellerer New Holland-agenturet

Dermed har faktisk New Holland stått uten norsk importør en periode.

Nå er det altså duket for nytt forsøk i regi av A-K maskiner. Som et paradoks kan også nevnes at A-K maskiner siden 2008 er eid av Mercedes-importør Bertel O. Steen, mens New Holland jo tilhører Fiat Industrial - altså Iveco.

Til AnleggsMagasinet forteller markedskoordinator Eilif Hofstad at de dessverre ikke rekker å vise merket vesentlig frem på messen Vei & Anlegg som om få uker går av stabelen på Hellerud - til det er tiden for knapp - men han vil naturligvis kunne gi god informasjon om merket til alle interesserte.