Ny kantklipper

Den nye Kvernelandmodellen FHP er en 3-punktmontert klipper med parallellogram – et typisk flerbruksredskap beregnet for kantklipping av veger og grøfter, krattknusing og som beitepusser.

Kantklipper

Kantklipper

Publisert Oppdatert

Klippeaggregat er mye likt FHS-modellen. En kraftig HD ramme og et hydraulisk betjent parallellogram gir en kompakt og lettbetjent maskin med stor manøvreringsevne, skriver Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

FHP har fått en nyutviklet girkasse og ny rotormontering. Kraftoverføringen er basert på pto-aksling, en girkasse med innebygd frihjul og 2 sidemonterte reimskiver. Pto-akslingen driver kilereimer med automatisk fjærbelastet stramming, som sikrer stabil kraftoverføring til rotoren. Ved å bytte om reimskivene er det mulig å skifte fra 540 til 1.000 omdr./min.

Den nye kantklipperen har nytt rotordesign med stor diameter (168 mm), presis balansering og høyt rotorturtall (2.240 omdr/min). FHP leveres standard med motstål og universalkniver, men kan også påmonteres hammer- eller steinkniver ved behov.

Meier og bakmontert bærerull gir god markfølging. Dobbel plate i rotorhuset gir lang levetid også under tøffe forhold. Klipperen er utstyrt med en sikkerhetsanordning med akkumulator som løser automatisk ut ved påkjørsel av hindre.

FHP leveres i 3 modeller, med arbeidsbredde på 155, 185 eller 200 cm. Maksimal utsving til høyre er 2.750 mm fra senteret på traktoren og 989 mm til venstre. I slåtteposisjonen kan slåtteaggregatet vippes opp 90 grader og 65 grader nedover.