Ny Pon-sjef

Erik Sollerud overtar roret i Pon Equipment AS og Pon Rental Norge AS fra 1. mars.

Erik Sollerud tar over som administrerende direktør i Pon Equipment AS og Pon Rental Norway AS. Avtroppende direktør, Inge Stensland (til høyre), blir Chief Strategy and Execution Officer i Pon Equipment Group.
Erik Sollerud tar over som administrerende direktør i Pon Equipment AS og Pon Rental Norway AS. Avtroppende direktør, Inge Stensland (til høyre), blir Chief Strategy and Execution Officer i Pon Equipment Group.
Publisert Oppdatert

Etter 16 år i sjefstolen overlater administrerende direktør i Pon Equipment AS, Inge Stensland, styringen til Erik Sollerud.

Det er ingen dramatikk i dette lederskiftet, heter det i en pressemelding fra Pon Norge.

Inge Stenslands erfaring er ønsket på konsernnivå og han er derfor fra 1. mars blitt utnevnt som Chief Strategy and Execution Officer i Pon Equipment Group.

Imidlertid vil Inge sammen med administrerende direktør i Pon Power, Trond Skaufel, fortsatt ha overordnet ansvar for gjennomføringen av det nye hovedkontoret på Berger.

Pon Equipments nye hovedkontor

Ny direktør med solid erfaring

Erik Sollerud har vært en sentral del av ledelsen i Pon siden slutten av 90-tallet med lederroller innen teknisk, service, salg og utleie. Han vil, med sin erfaring, forstette utviklingen av selskapet i henhold til de strategier som har ligget til grunn det siste tiåret.

– Vi står nå foran en ny epoke i vår historie, med bygging av nytt hovedkontor på Berger, samt et solid marked som også er i endring, sier Erik Sollerud i meldingen. 

Kommende milepæl

Åpningen av nytt hovedkontor på Berger er en viktig milepæl for Pon. Dermed toppes de siste årenes investeringer, som skal gjøre dem velposisjonert til å fortsette utvikling av Pon som totalleverandør av løsninger til det norske markedet.

- Vi har utviklet oss fra en tradisjonell leverandør som selger maskiner, til et selskap som leverer løsninger. Dette inkluderer alt fra rådgivning og kompetanse, finansiering og alternative eieformer, fra enkle deleleveranser til komplette serviceløsninger, fra brukte maskiner til nye maskiner, sier den nye direktøren Erik Sollerud.

Han forteller videre at Pon Equipment sine ambisjoner er å tilby de beste kundetilpassede løsningene, fra de minste maskinene på et tonn til de mest komplekse industrielle applikasjonene med ”all inklusive”-løsninger.

– Og med vårt team på 470 medarbeidere er vi godt rustet til å møte de muligheter som ligger foran oss det neste tiåret. Jeg vil selv ha en aktiv rolle ut mot våre kunder og ser frem til å utvikle nye løsninger som våre kunder vil dra nyt te av. For meg personlig blir dette en spennende utfordring og jeg er kjempe klar for utfordringen”, konkluderer Erik Sollerud.