Ny rototilt for minigravere

Indexator Rototilt Systems AB lanserer nå den nye rototilt-modellen RT10, som er tilpasset for minigravere på 1,5 – 3,5 tonn. RT 10 er en kompakt og smidig tiltrotator som bygger på teknologi fra de store modellene.

Publisert Oppdatert
Rototilten RT10 fra Indexator er tilpasset for bruk på maskiner fra 1,5 til 3,5 tonn.

Rototilten RT10 fra Indexator er tilpasset for bruk på maskiner fra 1,5 til 3,5 tonn.

- Dette er en svært etterlengtet modell som gjør rototilt-programmet komplett, sier Hans Röring, salgsansvarlig for Norge, i en pressemelding.

I følge Indexator er RT10 utviklet for det populære segmentet for minigravere på 1,5 - 3,5 tonn, og Indexators målsetting er å bli markedsledende også på dette området på sikt.

RT10 beholder slektskapet med de større modellene og bygger på samme utprøvde og robuste teknologi og utførelse. Kombinasjonen av lang levetid, lav vekt og hydraulikk med lave trykkfall skal være RT10 fortrinn.

Den nye rototilten har en beskyttet konstruksjon, kjent slangetrekking og faste tilkoplingspunkter på innfestingen.

- Vi har brukt vår kunnskap fra de større modellene til å konstruere en tøff og bestandig RT10. Føreren har som regel dårligere sikt på høyre side av stikken, og derfor har motor og hydraulikksylinder fått en svært beskyttet plassering på venstre side, uttaler Röring.

RT10 er oljefylt for optimal smøring. Det innebærer også få smørepunkter. Hvis man ønsker enda enklere smøring, kan man få Indexators nye pakke, ILS (Indexator Lubrication System), som tilbehør.

I likhet med øvrige rototilt-modeller finnes RT10 fra de enkle til de avanserte proporsjonale styresystemene og den leveres med hydraulisk feste som standard.

For de minste maskinene fås den også med mekanisk S30-feste. Det er også mulig med direkteinnfesting til de fleste maskinmerker.

RT 10 ble vist for første gang under Vei og Anlegg 2012, og salget startet umiddelbart. Lanseringen på det svenske markedet ble lagt til Maskinexpo 2012. De første leveransene finner sted allerede i juni.