Ny rv 17 skaper glede

Publisert Oppdatert

Det ser lyst ut for vegprosjektet ny Rv. 17 mellom Steinkjer og Namsos etter at fylkesrådet i Nord-Trøndelag er innstilt på å finansiere den offentlige delen av bomvegprosjektet på 520 millioner kroner, skriver Trønder-Avisa.

Den foreslåtte nye strekningen over Hjellbotn er anslått til å koste 444 millioner kroner. Samlet prislapp på ny Rv. 17 er på 1,3 milliarder kroner. Fylkestinget avgjør finansieringen i september.

- Dette er veldig gledelig og vi må si oss svært fornøyde så langt, sier prosjektleder for vegprosjektet Rv. 17, Bjørn Holder, til Trønder-Avisa.

Fylkesrådet behandlet forslaget til Handlingsprogram 2010-2013 3. juli og programmet ble lagt ut til høring i sin helhet i går. Her går det fram at fylkesrådet følger anbefalingen fra vegprosjektet med en fullfinansiert Rv. 17 på 1.3 milliarder kroner hvorav 780 millioner kroner er bompenger og 520 millioner finansieres offentlig.

- Kan stå klar i 2016

- Prosjektet kan da starte opp i 2012 etter en planleggingsperiode og vegen kan sannsynligvis tas i bruk i 2016 eller 2018 avhengig av utbyggingsstrategi. Men det er veldig sannsynlig at vegen kan stå klar allerede i 2016, mener Holder, som ikke kan få rost forslaget nok:

- Dette fortjener fylkesrådet all skryt for. I det hele tatt er handlingsprogrammet en opptur. Det har vel aldri svirret så mye penger rundt på nordtrønderske veier tidligere, sier han